2011. június 6., hétfő

Vegyük közelebbről szemügyre Edward és Bella esküvői meghívóját!

Mint tudjátok be lett ígérve Liz és Jackson által egy meglepetés a MMA vörösszőnyegére, nos ez nem más volt mint Isabella Marie Swan és Edward Anthony Masen Cullen hivatalos esküvői meghívójának felfedése és közzététele. Tegnap éjszaka már kiraktam a képeket a meghívóról, viszont az MTV ennyivel nem elégedett meg, ugyanis néhány igazi Twihard véleményére is kíváncsiak voltak - megkértek őket, hogy kicsit elemezzék a meghívót (videó). A Twilight Series Theories szerkesztője Kallie Matthews az alábbi észrevételt tette az invitációval kapcsolatban, „Úgy hiszem, az igen érdekes, hogy a szüleik neve nem szerepel rajta. Régi tradiciónak számít a legtöbb családnál, hogy az édesapa és az édesanyja neve fel van tüntetve, hisz valójában a szülők kérik meg a meghívottakat, hogy vegyenek részt a mennyegzőn.” Kallie-nek ez azért is furcsa, mert Charlie amúgy is eléggé dühös az egész esküvősdi miatt, majd ezután Cullenék úgy döntenek, hogy a szülők nevét mégsem  tüntetik fel.
A másik furcsaság a meghívóval kapcsolatban az a dátum – ha a könyvet vesszük alapul Bella és Edward esküvőjére 2006. augusztus 13-án került sor, a meghívón viszont 2011. augusztus 13-a délután 5 óra szerepel. Kara Hassell a Twilighters Anonymous-tól elmondta, hogy ez a dátum jó ürügy lesz arra, hogy a fanatikus Twihardok ismét ünnepelhessenek, hisz a film az év végéig biztosan nem fog a mozikba kerülni.
A dátumon túl azt is feltüntették, hogy hol tartják az esküvőt, ami nem más mint a már jól ismert Washington állambéli Forks városa, azon belüli is a Woodcroft Avenue 420 alatti szám. Egy gyors Google Maps-os  keresés után viszont kiderül, hogy ez egy nem létező helyszín.
A meghívó határozottan legklasszabb része a Cullen címeres viaszpecsét, amivel a borítékot zárták le. „A pecsét tényleg klassz. Nagyon tetszik a színe és a nyomat is. A címert ugye először az első Alkonyat filmben láthattuk megjelenni....” mondta Laura Byme-Cristiano a Twilight Lexicon-tól. via

7 megjegyzés:

Ez a meghívó kb az a szint, amiért már-már elkezdem szégyellni magam, hogy ennyire szeretem ezt az egész jelenséget. Ne hagyjuk már, hogy hülyét csináljanak belőlünk!
Nekem kb az jön le, hogy valakik összedobtak valamit az ész nélkül rajongó tinilányoknak, aztán még arra is van kereslet, hogy valaki már-már szépirodalmi elemzést írjon egy 2 perc alatt összedobott Word-ös cuccról.

Tudjátok, most már csak az lenne vicces, ha egyszer KStew és RPattz úgy döntenének, hogy összeházasodnak, és aug.13-át választanák! :))))

Kedves Ancsi! Akkor mit fogsz majd mondani, mikor Bella esküvői ruhájáról fognak nem csak elemzést lehet még könyvet is írni?? Nem is beszélve majd a nászutas jelentekről...

:-) Ja, attól kész vagyok, hogy mindenki olyan várakozásteljes ezügyben. De megígérem, hogy azt majd nem kommentálom :)))

Nos, én is "felkerestem" a Google Maps-ot, miután láttam itt délelőtt egy képet, és sajnáltam, hogy nem találtam meg Forksban az utcát. A pecsét nagyon tetszik :D

Annyit még hozzátennék a furcsaság témával kapcsolatban, hogy a film nem követte a könyvbeli évszámot, szóval asszem nyilvánvaló volt, hogy a meghívón nem 2006 lesz :D
És igazat kell adnom Ancsinak a szépirodalmi dologgal kapcsolatban...

Sziasztok!

Az évszámok nem-betartásával legalább következetesek a filmesek, csak éppen kegyetlenül megkavarják a rajongók fejét. A négy könyv összesen két év eseményeit (2005.01.17.-2007.01-2.??) dolgozza fel és lazán megjátszották, hogy az Alkonyatban 2008 volt, az Újholdban talán 2009 (az elején Edward suli előtti beszólásából kell visszaszámolni 1901-ig), a Napfogyatkozásban meg már 2010(Legalábbis az emlékeim szerint az egyik újság címlapon a filmben, mintha 2010-es dátum lett volna.), de azért azt bírom az egészben a legjobban, hogy pont Bella nem öregedett közben, mert az Alkonyatban 17 volt, a Napfogyiban meg még mindig csak 18, holott ugye az Újholdban volt a 18. szülinapja(úgy, mint a könyvekben). Közben a vámpírjaink meg szépen szaporították a leélt éveik számát.

Egyszóval, szegény Bella ha minden dátumkavarást beleszámolunk, akkor 24 évesen "hal" vámpírrá, hét évvel lett "öregebb", mint Edward. Mire odajutunk kiderül, hogy a Volturi 2012-ben jön el és hozza a világvégét, a már nem is újszülött vámpír Bellának...

(A könyvben meg a 19. szülinapja reggelén fejeződik be az átváltozása.)

Más! Elég nyilvánvaló volt, hogy nemlétező címet fognak a meghívóra írni. Forksban már így sem lehet a tömegtől egy gombostűt se leejteni szept. 13.-án. Az azon a címen lévő ingatlant maximum Twilight múzeumként lehetne használni, legalább 50 évig.


ui.: A szépirodalmi résszel kapcsolatban csatlakozom Ancsihoz!