2011. július 28., csütörtök

Bill Condon interjú összefoglaló

A rendező bácsit rengeteg újság és tévés, valamint internetes média faggatta ki a Comic Con és a Breaking Dawn kapcsán. Alábbiakban az érdekességeket olvashatjátok:
Az esküvőről: "Megpróbáltunk hűek maradni a könyvhöz abból a szempontból, hogy mindent Bella szemszögéből látunk mindent... ahogy odasétál, ideges mint mindig; ez Bella egyik lényeges tulajdonsága... majd ahogy a szemei rátapadnak Edwardra... Alapvetően arról van szó, hogy minél előbb mellé szeretne érni, mert tudja, hogy ott már a biztonság várja. A ruhát minél tovább szeretnénk titokban tartani a rajongók elől. Ha rajtunk múlik, mi mindvégig erre fogunk törekedni, de hát úgysem így lesz [nevet]. De azért reménykedek! Jelenleg, most júliusban ott tartunk, hogy nem mutatunk semmit a ruhából és a terhes Bellából sem, mert ez egy hatalmas változás amin keresztül megy. Szóval ezt nyugodtan kivehetitek a számításból, mert Bella és Edward számára ott van a nászút, Jacobnak pedig nem sok jelenete lesz."

A szülés jelenetről: "Egyetlen szabályt tartottam szem előtt, ez pedig az volt, hogy csak azt mutassam, amit Bella láthat ott fekve. Úgyhogy, minden ami akkor történni fog, azt az ő szemszögéből látjuk; körbe tud nézni és fel is emeli a fejét . . . teljesen átélheted ennek a szülésnek az élményét, beleértve azokat a dolgokat is, amik a könyvben le vannak írva, de gondolom egész pontosan tudjátok mire gondolok. Egy egészen zsigeri élményben lehet része a nézőknek."
A kedvenc jelenetéről: "Van egy nagyon csendes pillanat, mikor Bella rájön, hogy terhes majd Edward kiviharzik a szobából a 'Carlisle majd kiszedi belőled' mondat közben és akkor ráébred, hogy ‘Atyaég, jó nagy bajba kerültem.’ Edward, az a személy akihez már régóta tartozni akar, de a másik oldalon ott van a benne növekvő baba, majd ahogy ezt a két dolgot összerakja, félrefordul és van egy mozdulata, mikor megnézi magát a tükörben . . . ez tulajdonképpen egy nagyon egyszerű kis jelenet Kristennel, amikor beleszeret az anyaság gondolatába. Szerintem nagyon megindító.”
A filmbeli Edwardról: “Végre felnő. Az elején van egy gyönyörű "köszöntő" Belláról, amikor elmondja, hogy mennyire szerencsésnek érzi magát, hogy sikerült megtalálni azt a személyt, aki ha megismeri az igazi Énedet teljes mértékben elfogad és beenged a szívébe - és Rob pontosan ezt csinálja ebben a filmben. Valahogy úgy, hogy félreteszi Edward folyamatos önsanyargatását és minden ilyesmit és végre férfivá érik. A végén, mikor Bella megszüli a babát és meghal, Edward próbálja visszahozni az életbe, a kamera egy jó darabig őt követi és láthatjuk, hogy mindent megtesz amit csak tud és könyörög, hogy Bella újra élhessen."
A bevésődésről: "Úgy gondoltam, hogy ezt vizuálisan Jacob szemszögéből kell bemutatnunk - ahogy a könyvben is történik, de ugyanakkor a mágikus lény szempontjából is. Ez az ő farkasának a része, ami ekkor kifejezésre kerül, nem pedig a suliba és rezervátumba járó srácé. Amint sikerül megértened a lényegét, sokat segít az ábrázolásban."
A Cullen családról: "Mikor az Alice által összehozott esküvőn látod őket akkor még abszolút nincs konfliktus. De miután Bella visszaérkezik a nászútról, két részre oszlanak. Az egyik tábor a baba megtartása mellett van, míg a többiek ellene. Ez a választás felszínre hozza a konfliktusokat. Érdekes, mert ilyennek még sosem láthattuk őket. Nyilván a Bella sorsáról történő szavazáskor megismertük mindannyiuk véleményét, de ez nem volt ennyire kiélezett dolog. Van egy jelenet Esmével, aki elhallgattat egy beszélgetést, Rosalie kiabál Alice-szel és hasonló dolgok."
A második részről: "Az első egy amolyan személyes dráma, ami végül horrorba csap át. A második sokkal epikusabb; a második a világban különböző helyeken élő vámpírok találkozója . . . egy mezőn találjuk magunkat, 80 színésszel akik mind az ismert karaktereket alakítják. Ez egy elég súlyos jelenet és nagyon, nagyon más a megközelítése."
"Jelenleg épp a vágást véglegesítjük. Elvileg még 2-3 hétig. Ezután jön a score és egyéb hanganyagok felvétele és keverése szeptemberben.
A zenéről: "Jelenleg még folyamatban van a dolog. Eddig van vagy 15 dalunk, de még senkivel sem szerződtünk le." Bill még elárulta, hogy az egyik szereplő is képviseltetni fogja magát a filmzenei albumon, de mikor a személy kilétéről kérdezték, sejtelmesen csak annyit mondott: "Legyen meglepetés!".
A Comic Con-on bemutatott jelenetekről: "Imádkoztam, hogy senki se fújoljon a jelenetek láttán és hogy elfogadják. Őrület volt. Eddig annyira begubóztam a szerkesztő stúdióba. Még nem is voltak tesztvetítésein. Úgyhogy mikor megmutattuk a két jelenetet, 6-7 percet a filmből, határozottan éreztem, hogy ver a szívem. De jó érzés volt és remekül ment minden."
A korábbi rendezőkről: "A BD - Part 1-re mindig is Catherine Hardwicke mozijának társdarabjaként gondoltam . . . Amit akkoriban elkezdtek, az mind itt kerül lezárásra. Szerintem észre lehet majd venni, hogy lesznek olyan részek a filmben, amik stílusban és mint főhajtásként fognak erre visszautalni.”

További Bill Condon-os olvasni és néznivalók:

6 megjegyzés:

pedig a szülés Jacob szemszögéből is le van írva, igazán lehetett volna úgy is, de sajnos a korhatár...

UUHHHH, nem rég pont ezen gondolkodtam, hogy, de jó lenne, ha valamelyik szereplő képviseltetné magát az albumon. Ez nagyon jó hír! Szerintetek ki lesz?
(Nyilván esélyes Rob, a 100 Monkeys és persze Billy Burke is) Á, de akárki is lesz, örülni fogok neki az tuti :D

90% hogy az előadó Rob lesz, viszont ugyanúgy látok esélyt egy 100 Monkeys számra (mondjuk az esküvő utáni táncnál egy bulisabb részre én simán felkérném őket) vagy ha már említetted Billy Burke mennyire édes lenne, ha elénekelne egy búcsúztatót Bella-nak? Jó tudom, nem Charlie-ra vallana a dolog, de nem szükséges belerakni a filmbe, hogy konkrétan ő lenne, Rob-ot sem említették a Twilight-ban, hogy mint Edward énekelne.

Én is kapásból Robra gondoltam. Aztán, ha belegondolunk, hogy mindegyik filmet más rendezte benne van a pakliban, hogy nem akarják megint ezt "ellőni". De mondjuk Carter Burwell is visszatért szóval passz, sok az ismeretlen az egyenletben :D
De abban biztos vagyok, hogy Alexandra Patsavas megint remek munkát fog végezni és megmaradnak ennél az alter, indie rock iránynál ;)

Hát nem akarok hülyeséget mondani, de mintha a Renesmee-t alakító kislány azt mondta volna Twitter-en hogy énekel neki majd a filmben Rob.

Mackenzie nincs fent twitteren. :) Itt le tudod csekkolni, hogy ki melyik közösségi oldalon van fent: http://www.examiner.com/twilight-in-national/twilight-web-twitter-facebook-and-myspace-pages-filmmakers

Egyébként igen, úgy volt hogy énekelni is fog, de csak zongorázni fog neki Edward (legalábbis az utolsó hírek erről szóltak)