2012. május 29., kedd

Két Cosmopolis filmklip + kulisszák mögötti videó

Ne feledjétek május 31-től, feliratosan az alábbi mozikban biztos láthatjátok: Westend, Aréna, Allee, Mammut, Művész, Toldi, Belvárosi mozi (Szeged), CC Győr, CC Pécs, CC Szeged Pláza.
Vija Kinsky: Meg kell értened. Minél inkább látnoki egy koncepció, annál többen maradnak le róla. Erről szól most a tüntetés. A technika és a vagyonok koncepcióiról. A kibertőke hatalmáról, ami a csatornába taszítja az embereket, hogy ott öklendezzenek és pusztuljanak el. Mi a baj az emberi racionalitással?
Eric Packer: Mi?
Vija Kinsky: Hogy úgy tesz, mintha nem venné észre, miféle rémségekbe, mennyi halálba torkollnak saját cselszövényei. Ezek most a jövő ellen tüntetnek. Fel akarják tartóztatni a jövőt. Normalizálni akarják, nehogy eluralkodjon a jelenen. A jövő mindig egésznek, megváltoztathatatlannak látszik. A jövőben mindig magasra nőtt, boldog emberek vagyunk. Ez az oka annak, hogy csalódunk a jövőben. Soha nem képes olyan rohadtul kellemes hellyé válni, mint amilyennek szánjuk. Mi történne ha rájönnének, hogy a Packer Capital főnöke ül az autóban? Tudod, hogy a mit mondtak mindig az anarchisták.
Eric Packer: Persze.
Vija Kinsky: Akkor mondd ki.
Eric Packer: Hogy a rombolási vágy tulajdonképpen kreatív.
- Barabás András fordítása alapján -
Köszi Sziszi!

0 megjegyzés: