2011. szeptember 28., szerda

MTV News interjú Christina Perri-vel

Egy művész számára hozzájárulni egy dal erejéig egy Twilight soundtrackhez eléggé klassz dolog. De Christina Perri számára, aki ’A Thousand Years’ című dalával fog szerepelni a hamarosan megjelenő Breaking Dawn – Part 1 filmzenei albumán, nos még enyhén szólva is ’nagyon nagy dolog’.
Perri az MTV Newsnak kedden elismerte, hogy megszállottja a Twilight szériának. „Igen, 1000%-osan Twilight rajongónak mondhatom magam. Le sem tudnám tagadni, hogy Twi-Hard vagyok, hisz még egy Twilight tetkóm is van,” mondta nevetve, miközben még azt is elárulta, hogy a Team Edwardosok táborát erősíti. „A tetkóm a csuklómon van, mégpedig a ’bitten’ szócskát varrattam magamra a könyvek címénél használt betűtípussal. Szóval, igen, egyike vagyok a nagy, geek rajongóknak.”

Perri számára, aki a ’Jar of Hearts’ című dalával ért el sikereket, a Breaking Dawnban landolni maga egy karrier-meghatározó pillanat, nem is beszélve arról, hogy ezzel egy álma vált valóra. Főleg hétfő óta mikoris felfedték a tracklistát, hisz előtte fogalma sem volt róla, hogy kiválasztották a számát.
„Számomra ez a lehetőség egy kiszámíthatatlan faktor, mert ez Hollywood, soha nem tudhatod… egészen tegnapig nem voltam benne biztos, hogy rajta leszek,” mondta nevetve. „Szóval megpróbáltam nem túlhypeolni a dolgokat, mert ez az egyik kedvenc szériám, a kedvenc könyvsorozatom és a kedvenc soundtrackjeim… Láttam már a filmet, és úgy sírtam mintegy csecsemő, mert annyi jó, olyan szerencsésnek éreztem magam, hogy láthattam. Miután  hazamentem írtam egy szerelmes dalt Edwardnak és Bellának… és kiválasztották, ez hihetetlen megtiszteltetés.”

A dal megírása során kevésbé alapozhatott a látottakra („Még nem volt teljesen kész, de így is sírtam rajta.”), viszont Stephenie Meyer regénysorozatában olvasottakra annál inkább… különösen a két főszereplő Bella és Edward közötti szerelmi kapocsra.
„Mikor részt vettünk a vetítésen, elmondták hogy a zene még ideiglenes, így belemerülni kicsit nehézkes volt. De szerencsére nagy rajongója vagyok a filmeknek és a karaktereknek – valamint a könyveket olvasva – viszonylag könnyedén át tudtam érezni, hogy Edward és Bella mit éreznek egymás iránt. Végülis a dalszövegírommal, David Hodges-szal leültünk, és egy délután alatt meg is voltunk. Úgy érezem, hogy ennek meg kellett történnie; úgy vélem, hogy mindezen gondolatok, érzések arra vártak bennem legbelül, hogy felszínre törjenek.”

Perri azt mondta, hogy nem tudja, hogy a filmben belül hol fogják a ’A Thousand Years’-t felhasználni, de elárulta, hogy számára ez nem is olyan fontos. Csak számolja vissza a napokat a premier napjáig, amikoris végül hallhatja, ahogy a filmet kísérve a dala valahol megszólaljon.
„Személy szerint számomra ezzel egy álom vált valóra. Ott az a tény, hogy rajta van a soundtracken, látom is, de még mindig nem hiszem el. Van egy olyan érzésem, hogy amikor ülök a moziban a stábbal, és a film elkezdődik, a dalom pedig valamely részén felcsendül - azt hiszem abban a pillanatban rosszul leszek az izgalomtól, vagy végül elhiszem: ez tényleg megtörtént, és valószínűleg egy-két könnycseppet is el fogok ejteni.”

1 megjegyzés:

Aranyos ez a lelkesedés!! :)

Molly