2011. szeptember 19., hétfő

Taylor Lautner a Breaking Dawn Pt. 1-ről

Múlthéten tartották meg az Abduction press junketjét és premierjét, amelyen  Taylort az új filmjén túl a Breaking Dawnról is faggatták: 
Access Hollywood (videó):
Shaun Robinson: Láttad már a Breaking Dawnt? 
Taylor: Már láttam. (Nevet.) 
Shaun Robinson: Oh Istenem, mi a véleményed róla? 
Taylor: Hogy őszinte legyek, lenyűgözött. A rendezőnk, Bill Condon nagyszerű munkát végzett. Tudod ez a kötet nagyon különbözik a többitől, és a film is hasonlóan fog különbözni az eddig bemutatott részektől. És szerintem a rajongók nagyon izgatottak amiatt, hogy láthassák már – hisz a karakterek ugyanazok, de teljesen más megvilágításban láthatjuk őket.
Shaun Robinson: Mi a helyzet Bellával, mint vámpír? 
Taylor: Hát igen, nagyon szexis. […]
Shaun Robinson: Miért lehetsz hálás a Twilight-nak a mostani karrieredet illetően?
Taylor: Mindenért hálás lehetek. Ez a franchise mindannyiunk előtt kitárta az ajtókat, hogy menjünk és olyan dolgokat csináljuk, amik megérintenek, elbűvölnek minket és amiket el akarunk mesélni. Számomra ilyen volt az Abduction, szóval nagyon hálás vagyok a franchise-nak és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy lehetőségem nyílt megcsinálni egy olyan filmet, mint amilyen az Abductiont. […]

Collider (interjú) szintén a press junketen kérdezgette Tayt a Twilighr-ról:
Mennyire volt nehéz elengedni a Twilight-ot, magad után hagyni a stábot, a színésztársaidat?
Más. Mikor az előző részek forgatása ért véget, egyszerűen szétszéledtünk, de tudtuk hogy néhány hónap és újra visszatérünk hogy felvegyük az újabb részt. Szóval mikor befejeztük ezt az utolsó két részt, az nagyon kemény volt mindannyiunk számára. Mert ezeket a karaktereket már annyira hosszú ideje alakítjuk, és már oly sok időt töltöttünk együtt. Kicsit érzelmes volt [a befejezés]. De még másfél évig közösen fogjuk a filmeket reklámozni, szóval ez jó dolog. 
Milyen volt az utolsó forgatási nap?
Természetesen érzelmes. Az utolsó forgatási napomon egymagam voltam, szóval ez kissé szomorú volt. De az utolsó előtti napomon egy jelenetet vettünk fel Velem, Robbal és Kristennel.
Mennyi ideig tartott a forgatás?
Hét hónapig, mert a két részt egyszerre vettük fel. 5 hónapig voltunk Baton Rouge-ban, majd 2 hónapot Vancouverben. Hosszú időszak volt. 110 napot forgattunk. Először mikor megláttam a beosztásomat, azt mondtam, "Hé, a végére ki fogok merülni." De nem volt olyan rossz. Csomót szórakoztunk közben, mindkét városban jól éreztük magunkat. Klassz időszak volt.

HeraldSun (cikk):
[...] Követve a Harry Potter sémát, a Breaking Dawnt is két részre szakították, melynek első felét ezen év Novemberében fognak bemutatni. Lautner leforgatta utolsó jeleneteit, és elismerte hogy búcsút mondani a karakterének, amely szupersztárrá tette nehéz volt. "Egy kicsit mindig is szomorúak voltunk, mikor végetért egy-egy rész forgatása, de a tudatunk alatt tisztában voltunk vele, hogy visszatérünk egy újabb rész forgatására." mondta. "De most tudván, hogy nem bújhatok többé Jacob Black bőrébe, az egy furcsa érzés." [...] Viszont a legnagyszerűbb dolog, amit magammal viszek ebből a franchise-ből az a többiekkel kötött barátságaim." Lautner utolsó jelenetét - amely egyben a legnagyobb kihívásokat jelentő jelenetei közé sorolható - Robert Pattinsonnal és Kristen Stewarttal forgathatta le, akikkel szuperközel kerültek egymáshoz. "Kemény volt, az utolsó jelenetemet Robbal és Kristennel vettem fel, ez pedig Jacob utolsó tánca volt Bellával a lány esküvőjén - ez egyáltalán nem segített a helyzeten. Ez egy érzelmes jelenet Jacob számára, hisz alapvetően itt int búcsút Bellának, és a lelked mélyén ezzel te is elbúcsúztál tőlük, és magától a franchise-tól. A franchise-ban a legvégső jelenetem során azt a jelenetet vettük fel, mikor Jacob azt hiszi, hogy Bella meghalt, kiszalad a kertbe, a földre omlik és elordítja/elüvölti magát."

Chicago Sun Times (cikk):
[...] A Saga következő részében, a magányos farkasnak, Jacobnak szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy az ő szeretett Bellája hozzámegy a vámpír barátjához, Edward Cullenhez és nem sokkal később életet ad vámpír gyermekének. "Egy kicsit csalódott a házasság miatt, szóval nem az a fajta, aki kristályt vesz a párnak." mondja Lautner. Szóval Jake felhagy a küzdelemmel Belláért? "A legjobb dolog Jacobban, hogy rendkívül kitartó. Nem fogja feladni. Célja van mikor tudomást szerez a házasságról. Szóval egyértelműen kijelenthető, hogy nem támogatja ezt a házasságot." Lautner elmondta, hogy nehéz volt búcsút mondani a Twi-world-nek. "Egy bizonyos szempontból ennek már vége van... mindkét filmet leforgattuk, amely furcsa érzést hagyott bennem. De nagyon kemény lesz mikor ennek mindörökre vége lesz. Már most hiányzik, hogy a forgatáson legyek, az hogy Jacob lehessek." [...]

MTV (cikk):
A második trailerről: "Persze, hogy láttam. De a reakciókról nem tudok, amit kiváltott, mert most nagyon elfoglalt vagyok. Viszont nagyon büszke vagyok rá, a film fantasztikus, és alig várom, hogy mindenki láthassa."
A filmről: "Láttam már párszor. Először, amikor még forgattuk, az egy nagyon nyers vágás volt, de azóta már jónéhány verzióját láttam, egyre jobb és jobb lett."

NextMovie (cikk) - Fordította Vic!:
Az elmúlt néhány évben Taylor Lautner főleg a Twilight-jelenségben való jelentős közreműködésére koncentrált. Azonban a 19 éves színész szerint az utolsó Jacob Black alakítására nagyon kihatottak a Bourne-szerű akcióthriller forgatásán szerzett tapasztalatai. „Tökéletes időzítés volt, mert ezt [Abduction] pont előtte [Breaking Dawn] forgattam,” magyarázta Lautner. „Ez a film színészként sokkal megerőltetőbb volt számomra, mint ezelőtt bármi.” „És tökéletes volt,” folytatja, „mert a Breaking Dawnban és különösen az első részben, a karakterem annyira érzelmes és nagyon sokat változik. Ez messze a legmegerőltetőbb, amiben valaha részem volt és nagyszerű volt az Abduction által ez a könnyedség előtte.” Lautner azt mondta, reméli, hogy a rajongók meg fognak lepődni a karaktereken a Breaking Dawnban. „A Breaking Dawn első része – alig várom, hogy mindenki láthassa, mert minden egyes karaktert más megvilágításban fognak látni, mint korábban és ez volt a legnagyobb kihívás, amivel színészként valaha is találkoztam.” Lautner jelzi, hogy nem tudja, hogyan reagáltak a rajongók a Breaking Dawn előzetesére, amely a héten jelent meg, de ismert, hogy egyáltalán nem lett volna film a támogatásuk nélkül. „Nem hallottam a reakciójukról az előzetesre, de feltételezem, elég jó volt, mert én imádom,” – mondta. „[És] ez jó, mert nagyon örülni fognak a filmnek, tudom. És a reakciójuk a mindent jelenti nekünk, mivel ők azok, akiknek a filmeket készítjük, és miattuk gyártjuk az ötödik részt [Breaking Dawn - Part 2].” Bár az Abduction egy ígéretes új irányt jelez Lautner karrierjében, ő kitart amellett, hogy nem hagyja mohón maga mögött a Twilight-ot, amint megállja a helyét sztárként a saját jogán. „Olyan közel áll hozzám ez a franchise, ez a karakter és mindenki benne, hogy ez így lesz, amíg csak élek,” – ismeri el. „Igazán érzelmes volt befejezni a forgatást és elmerülni a gondolatban, hogy vége, de valóban nem is tudom... mert korábban, amikor befejeztük a filmezést, szétszéledtünk, de tudtuk, hogy pár hónap és jövünk vissza egy másikat forgatni, most viszont nem ez a helyzet. Szóval kemény volt és minden bizonnyal kemény lesz elengedni.” A színészek ritkán vallják be, hogy élvezik a nyilvánossággal járó vesszőfutást, amin keresztül mennek a filmjeikért, de Lautner azt mondja, ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy több időt töltsön a stábbal és a szereplőgárdával. „Köszönhetően a következő másfél évnek, beszélhetünk róla és együtt fogjuk népszerűsíteni, de mindent egybevéve, ez valóban furcsa lesz.”

0 megjegyzés: