2011. október 31., hétfő

Fandango interjú Bill Condonnal

Az Alkonyat: Hajnalhasadás rendezője, Bill Condon fordította arra egy kis időt, hogy elbeszélgessen a Fandangoval arról, ami minden Twilighter fejébe is jár most, hogy az utolsó hetekben járunk az első rész bemutatója előtt. Továbbra is szófukar néhány részletet illetően (ami a moziba járók élményét még jobbá teszi), de sok mondanivalója akadt a szülés (ami a kedvence), a már annyira várt esküvő kapcsán, valamint Edward plusz jeleneteiről! Figyelmeztetés: az interjú spoilereket tartalmaz.
Fandango: A rajongók nagyon várják az esküvőhöz, a nászúthoz, a szüléshez és Bella átváltozásához kapcsolódó jeleneteket. Melyik a te kedvenced és miért?
Bill Condon: Mind nagyon szórakoztató de azt kell, hogy mondjam a szülés. Azon éjszakákon történt valami, de főleg az elsőn – volt valamiféle energiadússág bennük, valami intenzívség. Kristen [Stewart] annyira erőteljes volt. És nyilvánvalóan ez a hangulat átragadt mindenkire. Ez néha megtörténik. Mindenki nagyon elcsendesedett, utána és a felvételek között mindenki suttogva vagy egyáltalán nem beszélve járkált – ez egyike volt ezen pillanatoknak. Kristen nem kelt fel, ott feküdt a hordágyon órákon és órákon át. Ez lesz az a jelenet, amire mindennél jobban emlékezni fogok.

Fandango: Mit csinál Irina az esküvőn (a jelenetképeken láttuk, hogy ő is ott van)? Ez észrevehető eltérés a könyvhöz képest.
Bill Condon: Ez esetben ez a jó történetmesélést szolgálja. Csak képzeljük el, ha nem lenne ott, majd a második részben feltűnik, meglátja Renesmeet és kiborul. Senki sem tudná, hogy ki is ő. Viszont valamit úgy tudsz igazán filmszerűvé ha a jelenben mutatod be. Irina nem akart elmenni, de meggyőzik, ott is van, de lát valamit, ami nagyon feldühíti, így távozik – szóval láthatod, megtapasztalhatod, hogy mi is zavarja őt. Mivel a problémája Cullenékkel a teljes második rész gerince. Az hogy ott van kiszolgálja valamint kohéziót teremt a második film első fél órájával.

Fandango: Megemlítetted, hogy Kristen Stewart sírt, amikor a könyvben olvasta az esküvői részt. Szerinted miért érint ez meg ennyire és milyen más részek érintettek meg téged?
Bill Condon: Azt hiszem azért, mert a tét olyan nagy volt. Egy esküvő mindig is megható dolog, de Bella úgy vonul az oltárhoz, hogy tudja: soha nem fogja újra látni a szüleit. Szerintem ez adja az érzelmek extra vetületét. Az egy dolog, hogy búcsút és köszönetet mondasz az apukádnak és az anyukádnak mikoris elindulsz a nászutadra, de amikor tudatában vagy, hogy vámpírrá válsz és soha többé nem fogsz létezni emberi formában, az valami más. Szerintem ez volt a nagy dolog – mielőtt hozzáláttunk volna beszélgettünk a filmről egy ideig. Felejtsd el a vámpírokat és a vérfarkasokat, és minden mást. Mik az emberi megpróbáltatások? Néhány ezek közül például a házasság első nehéz éve. Volt egy elképzelésed, egy álmod e kapcsán, az álmod teljesült, most ez a valóság. Minden nap mellette fogsz felébredni. Milyen átalakuláson kell átesned, amikor ez a fantázia valósággá válik? Ez egy érdekes emberi kérdés. Nagyon sok ilyesféle dolog történik, ami nagyon igazi volt azon a szinten.

Fandango: Szintén megemlítetted, hogy lesz egy táncos rész az esküvő alatt.
Bill Condon: Egy nagyon rövid, de abszolút igaz! Nagyon jó volt. Amit mondhatok, hogy Jackson [Rathbone] és Ashley [Greene] hihetetlenül jó táncosok. Szerepelniük kellene musical filmekben.

Fandango: Ez egy tényleges zenei betét?
Bill Condon: Nem, nem. A vendégek csak táncolnak az esküvőn, ennyi az egész. Volt egy koreográfusunk, aki segített ebben minket.

Fandango: Mennyire vagy izgatott, hogy a rajongók láthassák az esküvőt? Magas biztonság szintnek kell lennie, hogy megakadályozzák az esküvői ruha kiszivárgását
Bill Condon: Tudom! Három hétre vagyunk a bemutatótól és még mindig nem szivárgott ki. Annyira boldog vagyok. Ó, de már nem tudok várni. Hétfőtől számítva két hét múlva ott vagyunk a Los Angeles-i premieren - alig várom, hogy ott legyünk a rajongókkal és lássam mint gondolnak. Ez egy kihívás. Vannak más meglepetések is, amiket sikerült megtartani, de ezek a napok egyre nehezebbek.

Fandango: Ez egy 12-es karikás film, milyen nehéz volt megtalálni az egyensúlyt a helyénvaló de még a szexi és romantikus vonal között a nászutas jelenetek alatt?
Bill Condon: Úgy vélem nehéz. A kulcsfontosságú dolog az volt, hogy romantikus maradjon, mert ez az amiről szól az egész. Egy kicsit más módon fogod látni. Nem mondhatok többet. Mondjuk azt, hogy részletekben/darabokban, nem kapod meg egyszerre.

Fandango: Az utolsó részben Bella és Jacob szemszögéből látjuk az eseményeket, de van olyan specifikus rész, ahol többet láthatunk Edward nézőpontjából?
Bill Condon: Van valami, amit beletettünk utalva a korábbi könyvekre. Valójában láthatjuk Edwardot korai vámpírkorában, és hallhatjuk a gondolatait erről. Az Alkonyatban egy pillantásra szemtanúi voltunk, ahogy Carlisle miként változtatta át, de ez sokkal kiterjedtebb történet. Többet kapunk belőle. Sokat változott, és az esküvő is hatással van rá. Önutálattal viseltet maga iránt a fiatal vámpírként elkövetett tettei miatt, amit Bella iránti szerelme során ereszt el. Úgy vélem ezt szórakoztató lesz látni. via

1 megjegyzés:

De jó, az utolsó dolognak nagyon örülök :D