2011. október 9., vasárnap

Interjúk Jacksonnal az Aim Highról és a Twilight befejezéséről

Október 18-án debütál Jackson Rathbone új websorozata, az Aim High, amelynek press junketjét a héten bonyolították le. Erről a napokban két interjú érkezett, melyekben a Breaking Dawnról és természetesen a sorozatáról is szó esett:
Celebuzz: A Facebook új internetes szériájának, az Aim High sztárjával Jackson Rathbone-nal a Celebuzz nemrégiben beszélgetett az új showműsoráról és természetesen a Breaking Dawn Pt. 1.-ról. Először térjünk ki a vámpírbizniszre. „Furcsa, hogy a Twilightnak vége, ezt az egészet még nem fogtam fel, főleg úgy hogy mindannyian hamarosan újra együtt leszünk,” mondta ezen a héten Jackson a Beverly Wilshire Hotelben. Az első részből a fanokat illetően vajon mely jelenet miatt izgatott ? De azt hiszem tudjuk a választ... „Őszintén, a rajongók készülhetnek némi vámpírszexre, mert bizony lesz benne részük,” mondta Rathbone. „Négy évnyi szexuális feszültség gyülemlett fel,” mondta Jackson Robert Pattinson és Kristen Stewart karakterei utalva. „Itt volt az ideje! Nevet tette hozzá Jackson: „Mindig is azt mondtuk, ti ketten, irány az ágy! Végül megtették… de össze is törték.”  A Breaking Dawnon és az Aim Highon túl Jackson napjai amúgy is túlzsúfoltak. „Az Aim High a második olyan produkció, aminél a háttér/gyártási munkákhoz is közöm volt. Szeretnék ebbe az irányba is mozogni, imádom a filmkészítést. Viszont hamarosan egy újabb 100 Monkeys turnéra indulunk, most tértünk vissza egyről, de novemberben és decemberben körbejárjuk még Európát, majd Dél-Amerikát és Mexikót is.”
Entertainment Weekly: Bárki, aki szemtanúja volt a Twilight premierek tömeghisztériájának vagy volt már az egyik legnépszerűbb vámpírsorozat egyik tagjának közelében tanúsíthatja, hogy a Twihardok bármit megtennének hogy a közelükbe kerülhessenek. Szerencsére Jackson Rathbone rajongóinak - a színész a szériában Jaspert alakítja – nem kell már végeláthatatlanul sikítaniuk és viaskodniuk kedvencükért a végtelenül lelkes és hűséges Twilighterek között.. Mostantól elég lesz egyszerűen belépniük a Facebookra.
A színész egy új interaktív webszériának, az Aim Highnak a főszereplője, amelyben a tinédzser Nick Greent alakítja, aki nappal gimis, éjszaka viszont egy amerikai kém/ügynök. De a csavar nem csupán az, hogy Rathbone karaktere kettős életet él, hanem a nézők – szinte a szó szoros értelemben – képesek lesznek részt venni az akciókban. Az Aim High - amelynek Rathbone mellett a vezető producere a zenei videóklippek szakértője McG – lehetővé teszi a nézőknek, hogy a showt a Facebookon keresztül nézhessék, kommentálhassák, megoszthassák, valamint beadaptálhassák magukat a sorozatba. Például egyikük profilképe megjelenhet az egyik iskolai választási szervezet plakátján, vagy akár a nevedet is megtalálhatod az egyik illemhely falára felfirkálva. Nem is kerülhetnél közelebb a Twilight színészéhez.
„Azt hiszem az egyik oka, amiért beleszeretünk bizonyos televíziós műsorokba az, hogy ezekben önmagunkat látjuk viszont,” mondta Rathbone az EW-nek. „Ha nézed A Hivatal című sorozatot talán azonosulsz tudsz Pammel, vagy ha kondihiányban szenvedsz, akkor Dwighttal. Ezen dolgok vonnak bele a showkba, mi ezt az Aim High-jal egy következő szintre emeljük.” […] Rathbone szerint nem csak az új technológia aspektus miatt lehet érdekes az Aim High az emberek számára, hanem a széria valóságos volta miatt is. „Bizonyos fokig mindenki úgy érzi, hogy kettős életet él a gimiben. Megpróbálsz rátalálni önmagadra, miközben számos különböző identitást veszel magadra. Azt hiszem ez az igazi vonzereje ennek a sorozatnak.”
Az ember ráadásul azzal is érvelhetne, hogy Rathbone maga is kettős életet él. Ugyanis a színészkedés, valamint a szívtipróság mellett Rathbone zenész is. A bandájával, a 100 Monkeyszal gyakran turnéznak. Habár, ahogy elárulta, ő és Twilightos kollégái az évek alatt egy saját együttest is megalapíthattak volna. „Rob [Pattinson] és Én jammelgettünk egy kicsikét a forgatások alkalmával,” mondta. „Miss [Kristen] Stewart önmaga is jó gitáros és énekes. Nikki Reed valójában fantasztikus dalszövegíró valamint ő is bámulatosan énekel, viszont nagyon nehéz rávenni az éneklésre. Azt hiszem egyike vagyok azoknak, akik rábírták erre. Eleget szekáltam emiatt. Az utolsó filmek forgatása során Ashley Greenet megtanítottam egy kicsit ukulelézni (Húros hangszer, tulajdonképpen a gitár kicsi, négyhúros változata. Sokan mint hawaii gitárt ismerik). Kellan [Lutz] pedig gitárt ragadott… Mindig is jó volt együtt zenélni a forgatások alkalmával.”
Természetesen a szép idők nem tartanak örökké a Twilight stábja és szereplőgárdája számára sem, akik már a Saga utolsó fejezetét, a Breaking Dawn – Part 2-öt is leforgatták. „Az utolsó forgatási nap keserédes volt, szürreális,” mondja Rathbone. „Hajnali három óra körül volt. Esős, és nagyon-nagyon hideg volt. Mikor azt mondták, hogy itt a vége, a Cullen klán magja ott volt, úgy néztünk egymásra, hogy ’Oh Ember!’”
Azonban a Twilight színészei nem intettek még végleg búcsút, hisz a két Breaking Dawn film premierjei még hátra vannak. Mikor arról kérdeztem, hogy tartottak e bulit, Rathbone nevetve azt válaszolta, „Volt pár! Nem lehet eggyel befejezni a Twilightot! Ez nagy élmény volt. […] Az utolsó premier után valószínűleg még szentimentálisabb leszek,” mondta sírást mímelve. „Ohhh, hiányoznak a srácok!”

0 megjegyzés: