2009. december 1., kedd

Robert Pattinson: "Nem sok romantikus dolgot tettem az életem során..."

Miközben az Újhold a 2009-es év legnagyobb nyitóhétvégéjével büszkélkedhet, addig Robert Pattinsont az Mtv Radio kérdezte az Újhold rendezőjéről, az egyik legnehezebb jelenetről valamint a legromantikusabb dologról amit valaha is tett.

MTV: Mesélj nekünk milyen Chris Weitz-zel a munka. Mi volt az első gondolatod mikor megkaptad a nevezetes ’eligazítási útmutatót’?
Robert: Mikor megkaptam, az nagyon meglepő volt, úgy értem soha nem kaptam ilyet egyetlen rendezőtől sem. Nagyjából 40-50 oldal hosszú volt. Továbbá levelek és e-mailek kötegét is és minden egyebet (amit a stábnak küldött), megpróbálta megmutatni, hogy ugyanazon az oldalon van mint mi és teljesen mellettünk áll a filmkészítése során. És nem bizonytalan a hozzáállását illetően az egész film miatt. Ez valószínűleg nevetségesen hangzik, hiszen rengeteg dicséretet kap ez a fickó. Csak vele és a feleségével voltam Japánban, és már torkig volt ezzel! De ő olyan, mint egy szent. Ő az egyik legjobb ember, akivel valaha is találkoztam, pláne a rendezők között. Azt hiszem ezt a filmben sok módon megmutatja – nagy szíve van.

MTV: Mivel a film csak egy részében szerepelsz, úgy érezted hogy elszakadtál a többi stábtagtól? Akartad hogy több Edward legyen az Újholdban?
Robert: Ezen (hallucinációs) jelenetek voltak a legnehezebbek. Nem igazán voltak kész még akkor mikor az első vágást láttam, újra fel kellett vennünk, egy kicsit megváltoztattuk őket, ami nagyon nehéz volt. Nem Edward akit játszanod kell, ez Bella magányának és kétségbeesésének manifesztálódása/megnyilvánulása. Ez mindig is nagyon nehéz volt – próbáltam erről kérdezni Kristen-t „Hogy szeretnéd, hogyan játsszam?”. Ami az egyedüllétet illeti, azt hiszem mindig is egy kicsit zárkózottnak éreztem magam, úgy mint a karakterem az egész sorozaton keresztül.

MTV: De akkor értékeled a több Edwardot a további filmekben?
Robert: Ez vicces, mert mikor olvastam az Újholdat, sok ötletet merítettem belőle hogy hogyan játsszam el az első filmben. Ehhez a részhez kötődök a leginkább, ebben a leginkább ember Edward számomra. Az elsőben az elejétől a végéig egy idealizált karakter, a másodikban egy olyan hibát követ el, ami mindenki számára ismert. Teljesen aláássa az erős teremtmény képét, érzelmileg is. Szerintem ez az ami emberibbé teszi.

MTV: A való életben romantikus alkat vagy?
Robert: Nem sok romantikus dolgot tettem az életem során… szeretem a romantikus jeleneteket. Úgy éreztem, hogy a történet az Újholdban nagyon szívszaggató és igaz. És nem úgy éreztem, hogy csak a romantika kedvéért csináltam valamit. Sok megközelítés szerint ez egy nagyon szomorú történet. Hmmm… mi a legromantikusabb, amit valaha is tettem?

MTV: Adtál valakinek szerenádot?
Robert: Oh nem (nevet). Nem hiszem, hogy ez valaha is romantikus lehetne. Tényleg nem jut semmi romantikus dolog eszembe. Valakinek a szerkényébe egy virágot raktam, mikor 15 éves voltam, ez a lány Maria volt. De lehet hogy 14. Egyébként azt hitte, hogy valaki más volt. A másik srác az állította, hogy ő volt, ami nagyon jó volt.

1 megjegyzés:

Pedig el tudom képzelni, hogy szerenádot ad:)