2010. február 22., hétfő

Boldog születésnapot Dakota!

Boldog 16. születésnapot Dakota!!

Hannah Dakota Fanning 1994. február 23-án született Conyersben, Georiga-ban, Steve és Joy Fanning első gyermekeként. Manapság legfoglalkoztatottabb amerikai gyermek színésznők egyike. Hat sorozatban szerepelt, ezek a E.R., Ally McBeal, Strong Medicine, C.S.I, The Practice és a Spin City. A reklámot TV-sorozatban történő vendégszerep követte, pl.: Jóbarátok, Kerge város, CSI. Későbbi sikerei után a Taken sci-fi sorozatban kapott főszerepet.
Mikor a Nevem Sam c. film forgatása megkezdődött, mindössze hat éves volt. A film nemzetközileg is elismert lett és alakításával négy díjat is nyert. 2005-ben újabb sikereket aratott, először a Bújócskával, Világok harcával. A most 15 éves Dakota már több horrorfilmben és thrillerben is szerepelt, ráadásul alakításai igen hitelesek.

Érdekességek:
Skandináv származású. Szeret kötni, több kollégáját is megajándékozta már egy sállal. Szereti a Black Eyed Peast, a Queent, a Beatlest. Egyszer Dakota és Elle megpróbált vegetáriánus lenni, de nem jött össze a dolog, mert nem szeretik a zöldségeket.
via

2 megjegyzés:

Happy Birthdday to you!
Happy Birthdday to you!
Happy Birthdday dear Dakota:)
Happy Birthdday to you!

na de a new moonban való szereplése után se mondaná meg senki,hogy ,még csak 16 éves :) sokkla többnek néz ki sztem.Olyan 19-nek néztem :)