2010. február 15., hétfő

Kis infó a "szivárgásról"

Akik kíváncsiak, hogyan is kerülhettek ki ezek a képek, azoknak itt egy magyarázat féleség, Larry411-től, aki régóta dolgozik a médiabizniszben úgyhogy hihető forrás:

Vessünk egy pillantást arra, hogy a stúdiók hogyan is adják ki hagyományosan a jelenetképeket (still-eket). Általában a film különböző jeleneteiből származó képeket adnak ki, sosem egyazon jelenet soron következő képkockáit. Ennek egyszerűen nem ez a módja. Nem azt mondom, hogy a történelem során sosem csináltak ilyet. De ha végignézed a többi ezer másik mozifilm still képeit, ilyet nem láthatsz. Ezek a trailer-ből származhatnak vagy abból az akármilyen anyagból amit a Wal-Mart-ban megjelenő dvd-re rátesznek. Biztos vagyok benne, hogy ezzel már végeztek. A dvd-ket már legyártották és az üzletekbe történő szállításra is előkészítették. Csak egy ember megkapja aki máris odaadja egy másiknak és voilá! Megvannak a képek. Szóval szerintem ezek a Wal-Mart-os dvd-ről vannak.
Tudjuk, hogy a dvd tartalmaz információkat, valamilyen "jeleneteket", talán kulisszák mögötti felvételeket. Ezek azok lehetnek. Gondoljatok bele hány millió dvd-t gyártanak le és az hány ember kezén megy keresztül. Az még korai, hogy az üzletekben legyenek, ezért valamilyen raktárban tárolják őket.
Az sincs kizárva, hogy ezeket a képeket a sajtó számára tették elérhetővé embargóval, ami azt jelenti, hogy csak egy bizonyos időpont után közölhetik le a képeket és lehet, hogy valaki ezt szegte meg.

Azért kellett eltávolítani az oldalaknak a képeket, mert mikor belekezdesz valamibe a neten, (blogba, weboldalba, akármibe) a regisztrációnál virtuálisan aláírsz egy szerződést (ez általában az hogy elfogadom az xy szerződését). Ezekben a szerződésekben szó van a jogvédett tartalmakról is, szóval ha megszeged és rájönnek, valamint a felszólítások után sem tesz ellene, akár az eddigi minden munkádat egy mozdulattal letörlik és ez még a jobb út, hiszen még akár extrém esetekben bírósági ügy is lehet belőle. Aminek gondolom senki sem örülne.

Remélem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba ezzel kapcsolatban :)

3 megjegyzés:

Ne értsetek félre (nagyon rendes dolog Tőletek, hogy leszedtétek a képeket, amellett, hogy persze sajnálom is, hogy nincsenek fent), de a fejléc és az ehavi hónap látogatója képpel miért tettetek kivételt? Tényleg csak kíváncsiság, nem gonosz kérdés vagy ilyesmi.

Már mikor a képek kijöttek akkor eldöntöttük hogy lecseréljük a fejlécet, és az újakból csinál Annie egyet. Ezen döntésünket nem akartuk megváltoztatni. Illetve ha már leszedtük őket, akkor azt is akartuk hogy mindenki lássa őket, tudod hogy van ez a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad szindróma. Nincs is fent, meg fent is van. Én egy kis gesztusnak tartom az olvasóink felé, sztem ennek a megoldásnak mindenki örül, hisz nap mint nap láthatják eme szuper képeket. Ha ránk szólnak emiatt - tehát a fejléc és a hónap látogatója kép miatt akkor természetesen leszedjük. De tuti hogy nem így lesz.
adrien-nek pedig tiszteletben tartjuk a választását.

A Summit pedig már nem nagyon tud mit csinálni, kikerültek ennyi... sztem már minden Twilight fannak rajta vannak a gépén a képek... ezt már sehogy sem lehet megállítani.

Értem. Diplomatikus megoldás. :)