2010. február 11., csütörtök

Boldog születésnapot Taylor!

Bizony lányok, a "kis" farkasfiú immáron elérte a férfikort. Nagyon nagyon boldog 18. születésnapot Taylor!

Mivel az életrajza elég hosszú így kicsit lerövidítem, remélem nem gond...
Taylor Daniel Lautner 1992. február 11-én Grand Rapidsben, Michigan államban született. Édesanyját Deborah-nak, édesapját Dan-nek hívják. Francia, skót, német sőt még őslakós amerikai (főleg: Odawa és Potawatomi) felmenői is vannak. Hat éves korában kezdett el karatézni; az ezután következő években sorra nyerte a versenysorozatokat: 2003-ban, csak 11 éves volt, első helyezést ért el a világon a NASKA's Black Belt Open Forms-on, Musical Weapons-on, Traditional Weapons-on és Traditional Forms-on és tizenkét évesen három Junior World Championships-ja volt a fekete öve alatt.
A karrierje 2001-ben indult el, amikor mellékszerepben tűnt fel A nindzsa árnyéka c. filmben. A nagy áttörést számára 2005-ben, tizenhárom évesen, az volt amikor elnyerte a Cápasrác szerepét Robert Rodriguez filmjében a Cápasrác és Lávalány kalandjai 3-D- ben. Három hónapot töltöttek a helyszínen, Austin-ban, Texasban. Hónapokon belül sikeresen felvételizett Eliot Murtaugh szerepére a Cheaper by the Dozen 2. (Tucatjával olcsóbb) c. filmbe. 2008. októberében, Christian Slater fiat alakította egy televizíós sorozatban a My Own Worst Enemy-ben. Ugyanebben az évben Jacob Black szerepében jelent meg a The Twilight Saga: Twilight (Alkonyat) c. mozifilmben, amely Stephenie Meyer azonos című bestseller regénye alapján készült.
Érdekességek:
Imád amerikaifocizni és baseballozni. Szereti nézni az egyetemi focibajnokságot, a kedvenc csapata a Michigan Wolverines.
Van egy húga, akit Makena-nak hívnak.
2008-ban megszerezte a jogosítványát.
Közeli barátságba került Nikki Reed-del és Kristen Stewart-tal; Gishel Rafael-lel és Alyson Stoner-rel viszont a legjobb barátok.
2008-ban szerepelt Cassi Thomson "Caught Up In You" című videoklipjében.
via

1 megjegyzés:

Egyszer felnőnek a gyerekek! :)
Boldog születésnapot Tay! :)