2010. február 26., péntek

Eclipse: marketing és manőverezés

A TheWrap.com egy igen érdekes cikket írt a Summit marketingstratégiájáról az Eclipse-re vonatkozóan. Megjegyzem, hogy az Oscaros sneak-peek lehetősége a cikk írójának Dominic Pattern-nek a feltételezése. Nincs megerősítve ezzel kapcsolatban semmi.
Korai tervek: WalMart, IMAX és egy esetleges sneak-peek az Oscaron
Bár az Eclipse-nek még négy hónapja van hátra a bemutatásig, a marketing gépezet a mérhetetlenül sikeres Twilight franchise harmadik része körül elkezdett beindulni és zsongani.

Nem lenne túlzó az a feltételezés, ha a Summit Entertainment bedobná az Eclipse-t a mozikba gyakorlatilag bejelentés nélkül a jövedelmező üzlet reményében. De az elaléló, demográfiailag homogén és jó összeköttetésű rajongóbázis ellenére a filmnek néhány akadállyal kell szembenéznie hogy kitisztuljon az kép vajon remélhetik-e hogy méltó ellenfele-e az elmúlt novemberben a mozikban több mint 705 millió dollár bevételt hozó első folytatás, a „The Twilight Saga: New Moon”-nak.

Egyrészt azért, mert ez lesz az első Twilight film, ami a hagyományos nyári kasszasiker szezonban fog debütálni. A június 30-ai bemutatási dátum miatt az Eclipse már be van szorítva olyan nehézsúlyú filmek közé mint az Iron Man 2, a Szex és New York 2, a Shrek a vége, fuss el véle és a Toy Story 3. A hagyományos bölcsességgel ellentétben a folytatások nem mindig holtbiztos dolgok – különösen a harmadik részek. Miközben kevés arra az esély hogy az Eclipse a Keresztapa III-hoz hasonló bukássá válik, sok franchise már azelőtt megkapja az utolsó ajánlatát mielőtt az ideje lejárna. Tovább olvasom

1 megjegyzés:

Én nagyon örülnék egy Oscaron való Eclipse konferálásnak, de az igazat megvallva teljesen esélytelennek érzem, mert ugyan az Oscar rendezői most nagyon újítanak a fiatalabb generációval, de akkor se érzem helyénvalónak, hogy az Oscaron mutassanak be részletet vagy magát a trailert. A másik meg hogy annyira Robbal tudják még mindig eladni a filmet, hogy... nem tartom valószínűleg hogy Taylor és Kristen konferálná feé. A rajongók... (tudjátok a véleményemet erről.) De ne legyen igazam.