2011. szeptember 5., hétfő

Premiére magazin interjúelőzetes

A szerdán megjelenő (itthon is kapható) francia Premiére magazinban egy új interjút fognak leközölni – kiadatlan képekkel illusztrálva - Robert Pattinsonnal és Kristen Stewarttal, amelyből egy előzetesfélét már kiadtak:

   A negyedik Twilight film kulisszái mögé kalauzol el minket Robert Pattinson, azon film mögé amely olyan őrültes lesz, mint amilyen a forgatása volt. Ez az intenzív élmény úgy látszik megváltoztatta a sztárt. „Két teljes hónapot forgattunk ugyanabban a szobában egy hatalmas zöld háttér előtt.” Mivel a Hajnalhasadás első része kicsivel kevesebb mint két hónap múlva érkezik a mozikba, Robert Pattinson a Premiere Magazinban egy hosszú interjú keretében emlékezik vissza a negyedik Twilight Saga film forgatására. Ami csak egy szokatlan forgatás lett volna (zöld háttérrel, brazíliai nászúttal, őrült rajongókkal) kiderült, hogy intenzív élményé válik.
   Sőt, a Twilight negyedik része egy komoly fordulatot vesz és nem habozik a szexben és vérben megmerítkezni. Jól olvasod. Amit egy érzelgős, giccses tinédzser filmnek gondoltál „egy furcsa drámává válik, ami elmerészkedik a horror irányába”, közli a Premiere-rel Pattinson mielőtt leszögezné, hogy „a közönség a pénzéért azt kapja amit vár.” Ebben a hosszú interjúban Pattinson elismerte, hogy mindennap meglepődött azon amilyen irányt vettek a dolgok a nyolc hónapon át tartó forgatás alkalmával. De a végeredmény meg fogja érni. „Nincs mégegy ilyen nagyságrendű film, amely ekkora kockázatokat vállalna,” mondja a színész, aki többek között azzal viccelődik, hogy a „száj/fog-császármetszés” szakértőjévé vált (azok akik olvasták a könyvet érteni fogják) és arról mesél, hogy miért érezte úgy magát mint egy furcsa kísérleti nyúl - amit David Cronenberg nem kifogásolna.
   A 25 éves színész lazává válik, anekdotázik és tikokat mesél, amit talán a Twilight Saga végének közeledte idézett elő. Rob Pattz a legvalószínűtlenebb jelenetekről, az utolsó forgatási napról és Kristen Stewartról mesélt. A színésznő - akit szintén meginterjúvolt a magazinunk - megerősítette, hogy a forgatáson furcsa hangulat uralkodott. „Néha úgy éreztem magam mint Bill Murray az Időtlen időkig-ben.” Valamint ebben az interjúban Pattinson megtöri az idilli hangulatot, hisz úgy tűnik a filmek rányomták a bélyegüket. Még mindig tömegek verődnek össze ott ahol megfordul (azt mondja, hogy a legutóbbi 'baleset', amely Brazíliában történt önmagában már filmként tudna működni), de elhatárolja magát a rajongói hisztériától és úgy tűnik, hogy nem akar többé egy jelenségben/szériában megragadni.
   Így, amikor a Hajnalhasadás forgatásáról beszél nem kíméli a Twihardokat, akik valószínűleg sérelemként élnék meg a legcsekélyebb eltéréseket Stephenie Meyer könyvéhez képest. A kétrészes finálé rendezője, Bill Condon viszont úgy döntött, hogy olyat tesz amit elődei ezelőtt soha nem mertek meglépni. „Ez elég rossz,” a rajongókra nézve, mondja Rob. Hisz akárhogyis, meg fogják nézni. A film őrületesnek tűnik - gyakran azt kérdezte a stábtól, hogy „Biztos, hogy egy Twilight filmet forgatunk? Nem kellene ártatlannak lennie és beleférnie a PG-13-as besorolásba?”

Megjegyzés:
A fordítás során az angol átirat mellett főleg a francia változat alapján dolgoztam - amely nyelvet mellékesen soha nem tanultam - így az esetleges félrefordításokért elnézést. Remélhetőleg a teljes interjút normálisan átírják majd angol nyelvre...

3 megjegyzés:

Nálunk is ezt a Kris és Robos változatot fogják árulni?

Igen, bár nem tudom h pontosan mikor hozzák be. Pesten az Árkádban lévő InMedio-ban tuti lehet majd kapni, múlthéten láttam az előző havit, az ára 2 ezer Ft körül van.

Ez annyira hihetetlen... Még milyen sok nap hátra, de ezek a hírek és interjúk a várakozást még édesebbé teszik. Köszönjük szépen a fordítást :)