2011. október 1., szombat

Abduction/Elhurcolva - Kibeszélő

Végre a hazai mozikban is bemutatásra került Tay következő filmje az Abduction. A kinti kritikusok botrányos kritikákat írtak róla, azonban ebbe nagy valószínűséggel az írók Twilight utálata is közbeszólt, ugyanis a film egyáltalán nem az az oltári nagy blődség mint aminek beharangozták.
Írjátok le, Ti mivel nem értetek egyet a kritikusok véleményét illetően, mi tetszett a legjobban a filmben, megérte e azt a 106 percet a moziban eltölteni, milyen kis bakikat láttatok a filmben, ki volt a legidegesítőbb szereplő, mivel lehetett volna szerintetek még jobban feldobni a sztorit, érdekelne e az esetleges folytatás vagy csak osszátok meg mi az ami úgy ami eszetekbe jut a filmmel kapcsolatban. Ami biztos, hogy Tay nem rossz színész.

7 megjegyzés:

Én számtalan kritikát elolvastam, külföldit és magyart egyaránt - részben igazat adok nekik, de a katasztrófálisan rossz, nézhetetlen kategóriától távol áll a film. Tény, h a scripten még dolgozni kellett volna, főleg a párbeszédeken és a karaktereken. Taynak is van hova fejlődnie ezt sosem vitattam, de ahogy mondani szokták nekem a kötelezőt hozta, egyébként szerintem úgy általában az akciófilmekben nem lehet nagyokat alakítani...

A többi színész is hozta amit kell, Sigourneyt pedig öröm bármiben is látni, szóval neki nagyon örültem, és Michael Nyqvist-nek is - őt a Millenium trilógiából ismertem meg, és szerettem meg.
Lily Collinstól kicsit tartottam az előzőleg kiadott jeleneteket látva, de végül kihozta amit csak tudott a karakteréből, ebben több nem volt. Zárójelben jegyzem meg, hogy a medencés bulin szerintem gyönyörű volt.

Nálam a Tay-Lily kémia is működött, a vonatos smárnál meg volt köztük minden aminek meg kellett lennie. :)

Kedvenc jelenetek: az autó tetején utazás a buliba, a ping-pongos bulis rész, és sztem a stadionos üldözés is jól sikerült volt. Gilly karaktere nagyon vicces volt. :)

A filmhez választott zenék jók voltak, illettek hozzá.

A "két Twilight" utalás pedig nem tudom, h szándékos volt-e az író részéről, vagy a véletlen hozta így, mindenesetre aranyos megoldások voltak. :)

Mindent összevetve közepes filmnek tartom. Főleg a tizenéveseknek, és huszon elejei korosztálynak tetszhet úgy igazán.

Mi volt az a két Twilight-os utalás?...már nem rémlik..
Szilvi

Szilvia: az utca ahol Nathan lakott Clearwater-nek hívták (amikor a kórházból telefonál ott mondta)
Illetve a legelején amikor az autóval mennek a fiúk a buliba Tay/Nathan valami olyasmit kiabál a bent ülő srácnak, hogy "Nyomd még Jake!"

Jah tényleg..hm.köszi
az a ping-pongos rész nekem naon bejött..meg amikor köszönt a csajank..a vonatos rész tetszett..bár h "Lily h tudott onnan kiszabadulni...azt máig nem értem...
A meccsnél csak az nem teszett h egy csomóan őket nézték :S így kiestem a film hatása alól :S
Szilvi

Na, tegnap este én is megnéztem a filmet. Szerintem maga a film kb rendben volt, persze életszerű nem volt, meg hihető sem, de az ember nem azért megy moziba :)
Az is tény, hogy a film közben többször azon gondolkodtam, hogy érdemes volt-e eljönni, megnézni a filmet, de a végére összeálltak a dolgok szépen, nem távoztam rossz szájízzel vagy elégedetlenül.

Ami kérdés maradt bennem, illetve amit nem éreztem kidolgozva az volt, hogy szerintem túlságosan véletlen volt az, hogy Nathan éppen akkor talál rá erre az eltűnt gyerekeket kereső oldalra, amikor őt kezdi üldözni ez a Kozlow is. És hogy a 911-re a Frank Burton veszi fel a telefont, az is.

Aztán: nem értem, miért van az, hogy az előzetesben olyan mondatokat vágnak egymás mögé, amelyek a filmben tök távol vannak egymástól, ezzel azt a látszatot keltve, mintha ezek majd kész párbeszédek lennének, pedig nem is. És ezt már nem először tapasztalom. (Itt pl. az előzetes végén lévő telefonbeszélgetésre gondolok) Ettől aztán a filmnek kicsit más lesz a mondanivalója, mint amit az előzetes sugall.

Tay igen, hozta a kötelezőt. Nekem tetszett az alakítása, nagyon más volt, mint Jacob (a Jake-es kiszólás nekem megvolt, a Clearwaterre nem kaptam fel a fejem :), vagy mint a srác a Valentin napban, de tagadhatatlan, hogy érzelmileg nekem jobban hozza Jacobot. Ami nem jelenti azt, hogy itt ne lett volna szerethető.

Nagyon szerettem Tay akciójeleneteit. Ez a sok harcművészetes alakítás rá volt szabva, és ezeket nagyon szépen megcsinálta. :))
A kiscsajról. A karakterrel alapvetően nem lett volna gond, de Lily Collins valóban zavaró jelenség. Ez a szemöldök téma itt is felmerült, de a moziban is összfutottam fiatal fiúismerőssel, és ő is rögtön ezt jegyezte meg a film után. Ezt nem érzik cikinek a készítők? Lily? Vagy az ő sminkesei, stylistjai? Az meg, hogy a folyóból kimászás után eltöltött éjszaka után hibátlan a sminkje, csak megszokott apróság :D

A vége aztán nagyjából tetszett, de olyan jó lett volna, ha Nathan megismerhette volna az apját. Viszont mivel nem tette és valóban, az apuci munkája, a fiú karaktere és életrevalósága, a pszichiáternő sejtelmessége valóban biztosítana még témát a folytatáshoz. Miért amúgy felmerült???

Amikor Nathan felvette a kapcsolatot a kereső oldallal, Kozlow emberénél jelzett a rendszer, hogy rákerestek az illetőre, szóval nem véletlen volt.

A filmről:

A film nekem nagyon tetszett! A története, a forgatókönyv teljesen hihető és kidolgozott számomra! Az események sorban követik egymást, elég jó háttérinformáció van a történtekről. A jelenetek pörgősek, és lassúak is, elég jó elosztásban. Én nem éreztem sehol sem, hogy majd bealudnék, vagy már unnám a pörgést. John igencsak kitett magáért, és nagyon tetszika munkájának gyümölcse! A kameranézetek nagyon tetszettek. A ráközelítések jók voltak, az akciójeleneteknél részletgazdag volt! Egyszóval: IMÁDTAM! A zenék nagyon jók voltak, teljesen jól passzoltak a jelenetekhez!

Taylor:

Taylor szó szerint remekelt a szerepben. Nem azt mondom hogy rögtön oscar díjat és Golden Globe díjat nyomjanak a kezébe! De az első, saját, főszerepes és saját produkciós iroda által is készített filmnek, TÖKÉLETES VOLT! Mimikája szerintem rengeteget javult, harcművészeti tudását ténylegesen kibontakoztathatta, és romantikus énjét is láthattuk! Egyik kedvenc alakításom tőle, a film elején a buli jelenet volt! Egyszerűen hihetetlen volt számomra, hogy milyen jól eltudja játszani! A piálást is, a csajozást, még azt is amikor Karen barátjával kicsit összeszólalkoznak! Az érzelmes jeleneteknél kellőképpen elérzékenyült, és reméljük, hogy nem hagyma, vagy mentolos cuccok által! :) Karen-es jelenetekben nagyon jó volt köztük a kémia. Nekem nagyon tezsetttek együtt a vásznon! :)) Első filmnek számára tökéletes volt, nagyon jó kezdőlökés, hogy tanulásra, és

fejlődésre ösztönözze Őt!

A többi szereplő:

Maria Bello szerintem nagyon jól alakított. Ő volt az egyik kedvenc szereplőm. Az anya-fia jelenetek nagyon tetszettek, főleg amikor kiderül az adoptáció. Az utána lévő szerb emberekkel történtverekedéskor láttam 1-2 furcsaságot és nem odaillő mozdulatot,de ezektől eltekintvesemmi bajom sem volt vele. Sigourney-t imádtam :) Nagyon jól adta a szerepét, bár, egy ilyen régi motoros tehetségtől mit is várhatnánk? :) Lily is nagyon jó volt. Sokkal rosszabbra számítottam tőle, és naaaagyon kellemes meglepetést okozott számomra. Nagyon is megállja a helyét színésznőként. Tehetséges, de neki is van hova fejlődnie! A többi szereplő nem nagyon fogott meg. Kozlowot alakító színész kicsit túl játszotta magát. Az apát (adoptáló) alakító színész kicsit fura volt,nem, igazán jött be. A CIA-s emberkék sem a legjkobbak, Alfredtől kicsit jobbat vártam volbna. Denzel tényleg jó volt, voltak humoros és rendes jelenetei is, de volt1-2 furcsa és sztem elhanyagolható hjelenete is. kicsit játszotta a fejét, sztem!

A filmtől egyáltalán nem ezt vártam. Bevallom őszintén, nem vártam a filmet olyan nagy elvárásokkal. Úgy gondoltam, hogy megértőnek kell lenni a rendező és a szereplőkkel szemben, hiszen ez az első nagy produkciójuk! De ezzel szemben, egy nagyon KELLEMES CSALÓDÁS fogadott! Szerettem a filmet, Taylor szereplését is nagyon imádtam, egyszóval, én nagyon örülök, hogy megnéztem a moziban. Amint alkalmam nyílik rá, legalább még egyszer megfogomnézni majd, és amint lehet, DVD-n is megfgom vásárolni!!!

Gratulálok a rendezőnek, és a színészgárdának! Egy jó akció-thriller filmet készítettek! :)))