2011. április 26., kedd

Guri Weinberg a Breaking Dawn-os kezdeteiről

Guri Weinberg (Stefan a Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2-ben) nemrégiben a Daily Twimes-nek mesélt a Twilight világába történő belépéséről, továbbá egy kis betekintést engedett a film produkciós folyamatába, ami főleg a lousianai Baton Rouge-ban zajlott, majd idén tavasztól Brit-Columbiában.

„Az első alkalommal mikor találkoztam az öltöztetővel,” magyarázta „Stefan személyiségét az öltözékén keresztül is kifejeztük. Ahogy a ruha, a smink, a haj, és a kontaklencsék a helyükre kerültek, nagyon elégedett voltam azzal, amit megalkottunk.”

Nyilvánvalóan, Weinberg a meghallgatására gyakorolta a romániai akcentust, „Stephenie Meyer hallotta az akcentusomat a meghallgatási felvételen, mielőtt megkaptam volna a szerepet. Majd a rendező, Bill Condon egy, a helyes akcentust betanító tanárt fogadott fel Noel Fisher-hez (Vladimir) és hozzám. Fontos volt számunkra, hogy a dialektust annyira tökéletesen adjuk vissza, amennyire csak tudjuk.”

Amint azt már korábbról tudjuk, Stephenie Meyer Weinberg-et tökéletes Stefan-nak találta, olyannak, aki az ő elméjében is létezett. „Találkoztam Stephenie-val a smink és ruha próbafelvételen, mielőtt hozzáláttunk volna a forgatásnak. Részt vett a forgatási folyamatban is. Azonnal egymásra hangolódtunk. Nagyon józan, gyakorlatias személyiség, viszont eléggé ideges voltam amiatt, hogy milyen érzései lesznek, mikor meglát a kosztümömben és a sminkkel. Ahogy ez megtörtént, azt mondta, hogy pontosan így képzelte el Stefan-t. Nagyon boldog voltam emiatt.”

Ami a karakterének fejlődését illeti, Weinberg a következőket mondta: „Nagyon tetszett a Volturi történelme. Imádom ezen karakterek hatalmát, korát…annyi lehetőség kínálkozik egy színész számára, hogy ezeket eljátssza… Michael Sheen-nel (Aro) elbeszélgettünk egy kicsit a karaktereink között bekövetkezett történelmi eseményekről. Michael nem bánná, ha Stephenie előzményként megírná a Volturi és a Romániaiak között zajló háborút.”

0 megjegyzés: