2011. április 15., péntek

Chicago Sun-Times: Robert Pattinson vámpírfogtalanítva

Ennyit a halhatatlanságról. A vámpír Edward Cullen a múlté. A tépőfogak elrakva, a csillogó, fénylő smink mehet a szemetesben. Jöhet a napfény. Amikor ezt a cikket olvasod, Robert Pattinson már be fogja fejezni a Breaking Dawn utolsó jeleneteinek felvételét is.
Bizonyos tekintetben, szakít éteri legjobb barátjával. „Olyan, mint egy szakítás. Szerettem ezt a srácot alakítani – hiányozni fog,” mondja a 24 éves Pattinson azon interjú közben amit a Sun-Times-nak adott egy hűvös vasárnap délután Santa Monica-i hoteljének lakosztályában. „Jobban szeretek úgy a franchise végére gondolni, mintha a sulit hagynám magam mögött. Az utolsó nap a gimiben.”
Azért vannak pozitív következményei is, hogy maga mögött hagyja romantikus alteregóját. „Nagyon fogok örülni, mikor többször már nem kell beraknom a kontaklencséket, és viselnem a csillogó make-up-ot,” mondja kuncogva. Egy dolog Pattinson-nal kapcsolatban, szeret nevetni. Sokat. Aztán a hangja ellágyul. „Bámulatos volt ugyanazt a karaktert ennyi kalandon át eljátszani. Ugyanakkor nagyon furcsa is, mert az életem annyira megváltozott az elmúlt években, de a Twilight és Edward Cullen mindig is a részem lesz. Az egész életemé, a 20-as éveimé,” mondja. Tudja, hogy nincs arra mód, hogy anélkül távozzon ebből a szobából, hogy eláruljon néhány titkot a Breaking Dawn-ról, a kétrészes fináléról, amely első része Novemberben debütál. „Nem nagyon láttam belőle felvételeket, úgyhogy nem igazán tudom mi fog ebből kisülni. Amit el tudok mondani, az hogy jónak éreztem. Ugyanannyira kíváncsi vagyok, mint a Twilight rajongók,” állítja.
[…]
A nemzetközi hírnév ellenére Pattinson is elkezdett bizakodó filmsztárrá válni. „Új-Mexikóban voltam, egy autós túra során, amit az Államokon keresztül tettünk meg a barátaimmal. Először nem ismertek fel, de egy nő megismerte a barátomat, akit egy paparazzi képen látott mellettem két évvel ezelőtt! A szó szoros értelemben a semmi közepén voltunk és a nő odafordult és ezt sikította, ’Te nem Robert Pattinson barátja vagy?’ Majd a fejét ismét elfordította és rámnézett. Teljesen lerökönyödött,” mondja. „Egy vásárban történt az egész, a semmin is túl és én meg arra gondoltam, hogy egy mentőt találni nem lesz könnyű dolog.”
Néhány évvel ezelőtt, úgy tűnt Pattinson kényelmetlennek érzi a hírnevet, de mostanra csak nevet rajta. „Nehéz végigmenni az utcán. Nem lehet csak úgy lemenni,” mondja. „Ki kell gondolnom mit csinálok. Alkalomadtán nem tudok, csak lefutni egy doboz tejért. Előtte tervet kell készítenem és megtudni, hogy kint vannak-e paparazzik.”
Persze az őt érintő párkapcsolati pletykák még mindig terítéken vannak - beleérte azokat, amik arról szólnak, hogy hamarosan feleségül veszi Twilight-os kolléganőjét, Kristen Stewart-ot, és családot alapítanak – legalábbis egy olasz magazin szerint. „Nem értem, hogy ezt hogy jelentethetik meg. Ez teljes mértékben kitalált interjú, cikk,” mondja. „Persze szeretnék majd családot – valamikor a jövőben.”
A valós életben lehet, hogy nem lesz gyermekük, de karaktereik, Edward és Bella összeházasodnak és gyermekük születik. Pattinson-t erről a kulcsfontosságú jelenetről kérdezem, szünetet tart. Nem igazán tudja, hogy mit mondhat el. Majd elkezd nevetni és enged a kísértésnek „Őrületesen intenzív volt,” mondja. Edward vagy elveszíti örökre Bellát, vagy megharapja és így halhatatlanná válik ő is. „Számomra, mint színésznek ez eléggé traumatikus, nyomasztó jelenet volt és őszintén szólva érzelmileg is megviselt. Edward olyan hosszú ideje küzd azért, hogy Bella ne váljon vámpírrá, mostmeg… hát, ez nagyon szomorú. Úgy érzi, hogy cserbenhagyta őt.”
Pattinson megáll és nevet. „Állj le a kérdésekkel, vagy bajba fogok kerülni.”
- Cindy Pearlman
VIA

0 megjegyzés: