2009. augusztus 31., hétfő

Teen Vogue interjú Taylor Lautnerrel

Taylor szerint a Twilight rajongó lányok egy része különleges, mert Team Jacob-osok. Azt is megmagyarázza, hogy miért: „Ha kialakítasz egy igazán közeli barátságot egy fiúval, és el tudsz mondani neki bármit, akkor ez a barátság lassan átalakul valami többé…” A tizenhétéves srác megáll és elkezd nevetni. „Azt vettem észre, hogy az átváltozni szót mostanában sokat használom,” – magyarázza – „mert ez az, amit Jacob tesz.”

Ez nem igazán spoiler, amit most fogok elmondani, de Taylor karaktere a New Moon-ban átesik egy intenzív átalakuláson. Mindenki, aki látta a film trailerét, vagy olvasta a könyveket tudja, hogy Jacob Black vérfarkas. És vannak olyan változások, amiken Taylor is átesett, hogy a következő részben is szerepelhessen – „…lementem az edzőterembe egy személyi edzővel, egészséges ételeket ettem, ezekből jó sokat.” Mikor az első trailert leadták az Mtv Movie Awardson, az élő adásban a közönség (nyilvánvalóan nagyrészben a nők) hihetetlenül reagált Taylor egy-két másodperces félmeztelenes jelenetére, úgy sikítottak mintha egy hullámvasúton ülnének. De nem engedi, hogy a dicséretek a fejébe szálljanak. „Azt hiszem a rajongók, bárkit szeretnének, aki Jacobot alakítaná…” – mondja szelíden, amikor a fogadtatás szóba kerül. „Én vagyok az a szerencsés, aki ezt a lehetőséget megkapta.”

Taylor a színészi pályára kissé kanyargós úton került. Gyerekként a Michigan-i, Grand Rapid-ban nőtt fel, az Xtreme Harcművészeti sportágban kezdett el versenyezni – amit úgy írt le, mint „majdnem torna, ahol sok ütést, rúgást és dobást is alkalmaznak.” – ebben igen jó volt, hiszen már 13 évesen 4-szeres világbajnok volt. Az egyik Hollywoodi karate-edzője (a hajdani kék Power Ranger) azt javasolta Taylor-nak, hogy próbálja ki magát a showbusiness-ben. „Elsőre…” – emlékezik vissza „…nem érdekelt, de azt mondta, hogy néhány hétig nála maradhatok, találkozzak pár ügynökkel, és menjek el néhány meghallgatásra.” A hónap végén Taylor azt mondta: „Szeretem ezt. Olyan szerepeket játsszak el, amik ellentétesek azzal amilyen a való életben vagyok? Ez a kedvencem még mindig.”

Most Taylor és családja egy órára él Los Angeles-től, bár ez a távolság is kevés, hogy elkerüljék a paparazzikat. „Tizenkét autó állt kint a házunk előtt.” – csodálkozott Taylor. „Ehhez soha nem tudsz hozzászokni, mert az nem normális mikor az emberek mindenről képet csinálnak bármit is teszel. Meg kell próbálnod, hogy ez ne legyen hatással rád.” A bulvársajtó figyelme és hamis pletykák mostanában elérik a Twilight stábot is – most Taylor és a többi színésztársa a harmadik filmet, az Eclipse-t forgatják.
Kérdeztük nyári románcáról a Disney sztárral, Selena Gomezzel, erre higgadtan következőket mondta: „Ő nagyszerű lány.” Szóba került Kristen Stewart, Robert Pattinson és a köztük kialakult zavaros, kusza szerelmi háromszög is, Taylor ezen a felvetésen csak nevet: „Ez őrület…” – ismeri be „…de a rajongók segítenek. Ebben nagy az ösztönző szerepük.”

És végszóra egy tágra nyílt tekintetű lánytestvér pár megközelíti az asztalunkat, úgy tűnik teljes eksztázisban vannak. „Mindannyian Team Jacob-osok vagyunk otthon.” – mondja az anyuka. Taylor-nak igaza van abban, mikor ragaszkodik ahhoz amit az emberek reakcióiról mondott, ami a karakterét övezi - mindketten Stephenie Meyer szótár méretű könyvének egy-egy példányát nyújtják át aláírásra. Ezek a lányok már elég idősek ahhoz, hogy megértsék, hogy Taylor egy feltörekvő tehetség, és nem egy tinédzser-farkas, de úgy tűnik lenyűgözte őket a srác.

A Teen Vogue októberi száma Amerikában Szeptember 8-án jelenik meg.

1 megjegyzés:

De aranyos! :)
Imádom benne, hogy olyan közvetlen, olyan emberi! :P