2009. augusztus 31., hétfő

Twilight Forksban: interjú a rendezővel, York Baurrel

CullenBoysAnonymus-nak (CBA) lehetősége volt a Twilight Forks-ban című dokumentumfilm rendezőjével beszélgetni.
Az első képen Forks és a Quileute völgy látható, a másodikon pedig a First Beach.
CBA: Mr. Baur hadd kezdjem azzal, hogy azt hiszem, hogy a Forks-ról és a Twilight-ról készült dokumentumfilm létrehozása nagy ötlet volt. Tudom, hogy hosszú ideig éltél egy kisvárosban Washington környékén. Én is egy kisvárosban nőttem fél és határozottan becsülöm a kisvárosi életet, de látom ahogy a kisvárosom változott. Mit gondolsz minden figyelem, amiForks-ra és La Push-ra irányul hatással volt ezekre a területekre?
York Baur: Ennek egy részét a filmben is látni fogod. Ez a témák közül az egyik, amibe beleástunk az ott élő emberek segítségével. Ha egy területre nagy figyelem irányul, őszintén szólva, az emberekre – a városba érkezők száma júliusban meghaladta a 16 000-et – hatással vannak ezek a dolgok, ahogy a dolgok előrehaladnak. De emlékezned kell arra, hogy Forks-ot a 19. században alapították és több, mint 100 éven át igen termékeny város volt, úgyhogy arra számítok, hogy ezt az átfogó karakterét meg fogja tartani. És azt gondolom, hogy az emberek bátrak és önellátóak, illetve nagyon büszkék a közösségükre. Szóval, amíg a dolgok változnak, azt hiszem az emberek alapvető tulajdonságai és büszkeségük tartós lesz.

CBA: Tudom, mikor ott voltunk az emberek nagyon kedvesek voltak, nem nevettek rajtunk, hogy Twilighterek vagyunk, hanem inkább velünk együtt viccelődtek. A város lakói mit éreznek a Twilight és a Twilighterek iránt?
York Baur: Amit tapasztaltál az emberekről az nem kivételes. Mindenkivel, akivel kapcsolatba léptünk, tudom, hogy őszintén izgatottak és egyöntetűen hálásak voltak azért a lehetőségért, amit Stephenie Meyer hozott el számukra, mind a gazdasági szempontból mind pedig azért, hogy Forks megismertethette magát. Úgy gondolom, nem mindenki Twilight rajongó, de mindenki méltányolja azt a lehetőséget, hogy a város a figyelem középpontjába került.

CBA: Azt mondtad úgy véled, hogy ők kivételesek?
York Baur: Úgy vélem, hogy maga Forks egyedi/kivételes, a kisvárosi jellemzőkön felül még egy plusz dolgot ad hozzá a természet közelsége, ami azt hiszem az Egyesült Államok egyik haldokló eleme. Valamint az emberek nagyon önmagukra támaszkodóak, de segítenek is egymáson, beleértve a teljesen idegenek megsegítését is, ami manapság igen ritka.

CBA: Beszéltél a terület misztikusságáról, a Quileutek-ről és a legendáikról. Tudsz nekünk mesélni egyről amire rábukkantál? A legendák miben hasonlítanak?
York Baur: Attól félek, hogy meg kell nézned majd a filmet, hogy megtudj párat!

CBA: Hogyan bukkantál rá a Twilight-ra? Olvastad a könyveket, van kedvenc karaktered vagy részed?
York Baur: Nos házas vagyok, és van egy 15 éves lányom, mindketten oda vannak a könyvekért. Nem fordítottam nagy figyelmet az elsőre, de mikor rájöttem, hogy a történet Forks-ban játszódik, már jobban elkezdett érdekelni és ez volt a kezdete ennek a film projektnek. Azt hiszem, mindig az első könyv a legjobb, mert az az első! Tehát, azt hiszem a kedvencem a Twilight. A kedvenc karakterem Alice – van benne egy bizonyos elegancia és rejtélyesség is.

CBA: Az igazi Forks miben hasonlít a Twilight-bélire?
York Baur: Stephenie Meyer nagyszerű munkát végzett, pontosan ábrázolja a várost és a környező területet. Temészetesen teljesen nem tökéletes, és hallasz bizonyos különbségeket a helyiektől mint amit a filmben láthattunk, de a legtöbb részlet a helyén van és helyes is. Elhiheted, hogy Stephenie újságírói megközelítésben fedezte fel a területet, és néhány embert meg is szólaltattunk a filmünkben, akik beszéltek is vele, amíg itt kutatott hosszú ideig, mielőtt bárki is tudta volna, hogy a Twilight Saga ilyen népszerűvé válik.

CBA: Van kedvenc területed Forks-ban vagy azon kívül?
York Baur: Személy szerint azt hiszem, La Push az egyik kedvencem. Nem csak a strand természetes szépsége miatt, van egyfajta rejtelmesség, amit érezhetsz is, és azt hiszem, hogy ez át fog jönni a filmben is. Ott voltál, szóval tudod mire gondolok.

CBA: Van kedvenc helyed, ahol szeretsz enni?
York Baur: Mindig is szerettem „Fork’s Coffee Shop”-ját. A város közepén található szószerint és képletesen is. Látni fogod a filmben, és ahogy a Twilight-ban is, hogy ez a hely egy közösségi középpont, ahol beszélgethetsz – ha tudni akarod hogy mi folyik Forks-ban, egyél a Fork’s Coffee Shop-ban.

CBA: Köszönjük Mr. Baur azt az időt, amit ránk szánt. Elismerően tudok csak nyilatkozni erről a projectről. Igazán tetszik az ötlet, és azt hiszem ez egy testhezálló feladat volt számára. Az kívánjuk, hogy sikeres legyen.

0 megjegyzés: