2009. augusztus 26., szerda

Twilight Forksban

Már nem csak a könyvekből készül film, hanem mindenről ami a Twilight Saga-val kapcsolatos. Ebben az esetben Forksról készítettek egy dokumentumfilmet, mely bemutatja a Washington-i városkát. Az MTV-nek adott interjút a film producere és rendezője.
Ha olyan vagy, mint a legtöbb Twilighter, akkor a naptárodban biztos November 20-át (esetünkben November 19-ét) egy hatalmas X-szel, egy esetleg két csillaggal vagy 4-5 piros körrel jelölted meg. De ha nem tudsz ilyen sokáig várni, akkor most egy új dátumot is megjelölhetsz – egy új Twilight-tal kapcsolatos film elébe nézünk.
„A teljes címe Twilight Forksban: a Saga igazi városa.” – mondta York Baur producer, aki néhány információt is elárult kizárólag az MTV-nek, amelynek a létezése eddig titokban maradt – egészen mostanáig. „Ez a városról szóló dokumentumfilm, megtudjuk hogy milyen hatással van a Twilight a városra. A DVD HD minőségű lesz, a nyilvánosság számára Október 15-étől lesz elérhető.”
„Mindenkinek, aki rajongója a Twilight-nak van elképzelése arról, hogy milyen is Forks.” – mondta Brown a valódi Washington-i városkáról, ahol Stephenie Meyer romantikus vámpír története játszódik. „A filmben egy kis bepillantást kapunk. De valójában a Twilight-ot nem Forks-ban forgatták. Tehát elmentünk Forks-ba. Lehetőségünk volt találkozni emberekkel, és meglátogatni néhány helyeket amik szerepelnek a történetben.”
A forgatás során kihasználtak a kis fakitermelő város gyönyörű, természetes és hatalmas erdőit és lenyűgöző strandjait. A film szórakoztató és őszinte, miközben felvilágosít és több mint titokzatos – mindezt egyszerre. A film hivatalosan nem kapcsolódik a franchise-hoz, de betekintést abba az igazi városba, ami inspirálta az írónőt.
„Valójában Forks környékén nőttem fel.” – mondta Baur. „A családomnak volt egy nyári faháza, 3 éves korom óta… az emberek igazán kivételesek, és annyira távoli ez az egész. Az egyik tény, amit megtudtunk az utazás során, hogy Forks közelebb van a világűrhöz, mint a legközelebbi Wal-Marthoz! 62 mérföldre van a világűrtől, a Sequim-i Wal-Mart pedig 67 mérföldre van. Ez egy nagyon különleges, és egyedülálló hely.”
Az utolsó néhány évben, több tízezer rajongó tett zarándoklatot Forksba. De ha nem akarsz egy hosszú túrát tenni a mély erdőbe, ahol Cullenék élhetnek, az ’Alkonyat Forksban’ bemutatja hogyan született meg a jelenség – és azt, hogy a vámpírok és a vérfarkasok igazán élvezik e a régió híres esős éghajlatát.

0 megjegyzés: