2009. november 25., szerda

Boldog szülinapot Billy!!


Papa Swan vagyis Billy 'rendőrfőnök' Burke ma ünnepli 43. születésnapját! Eme alkalom mindenkit feljogosít arra, hogy felbontson egy doboz 'Vitamin R'-t és igyon egyet a Twilight apuka egészségére :) Love you Billy!

William Albert "Billy" Burke (született 1966. november 25-én) amerikai színész.
Legismertebb alakításai Charlie Swan a 2008-ban forgatott Twilight (Alkonyat) és Gary Matheson a 24 sorozat második évadában.

Billy a Washingtoni Bellinghamben született. Itt is töltötte gyermekkorát. 9 évesen kezdett el énekelni és 15 évesen csatlakozott egy együtteshez. Az együttessel dolgozott, és a Western Washington University-nél drámát tanult. Dolgozott Seattle-ben a Annex Theater-nél, New City Festival-nál, és a A.H.A. Theater-nél. Később már elérte hogy a TV-ben szerepelhessen. Első szerepe a Daredreamer-ben, 1990-ben volt, majd Los Angeles-be költözött. Feleségével és a Twilight forgatása közben született kislányával él.

Több Tv sorozatban szerepelt, ilyen pl. a Star Trek: Deep Space Nine, Gilmore Girls, Karen Sisco, Monk. Kisebb filmekben is szerepelt, ilyen a Jane Austen's Mafia!, Along Came a Spider, Final Jeopardy, Flashpoint és a Ladder 49. Nem rég megjelent filmjei a The Fallen, Forfeit, Fracture és a Retirement. 2007-ben a Feast of Love című filmben jelent meg Selma Blair színésznő és Morgan Freeman színész oldalán. 2008-ban Stephenie Meyer könyve alapján forgatott Twilight-ban kapott szerepet. Itt Charlie Swan-t, Bella édesapját játszotta. 2009-ben visszatért ehhez a karakteréhez, mivel a Twilight Saga második részében, a New Moon-ban ismét ő játssza Bella édesapját.
Via

3 megjegyzés:

Na, ezt nem is tudtam...szégyen.

Happy Birthday, Billy:)

Holnap meg Peter Facinelli...:) :D

Azt kivételesen tudooooom:)