2009. november 10., kedd

Rob álomrendezője a Breaking Dawnra Gus Van Sant

Mivel már a Twilight Saga harmadik részének a forgatási munkálatait is befejezték időszerű a sorozat utolsó könyvének, a Breaking Dawn-nak a megfilmesítéséről szót ejteni. Eddig úgy néz ki, hogy elhagyják a kanadai Vancouver-t és a negyedik filmet Portland-ben fogják leforgatni, ugyanott ahol a Twilight-ot is filmre vitték.
Rob-ot az Mtv News erről is kérdezte egy interjú keretében:
„Talán nem kellene erről beszélnem.” – mondta a Breaking Dawn előkészületeiről. „De azt hallottam, hogy Portland-ben fogjuk megcsinálni.” Kérdezték arról is, hogy ő kinek adná oda a Breaking Dawn rendezésének a jogát: „Azt hiszem Gus Van Sant nagyszerűen megcsinálná.”
Gus Van Sant egyébként kétszeres Oscar-díj jelölt rendező, legelismertebb filmjei között megtaláljuk a tavaly Oscar-t nyert Milket, akkor a Good Will Huntingot és a Kurt Cobain „viharos életének záró akkordjai” által ihletett Az utolsó napokat is. Van Sant tökéletes választásnak tűnne hiszen Portlandbe járt iskolába, illetve sokáig itt élt, mikor több filmjét is ebben a városban forgatta. „Forgatott már mindent Portland-ben.” – hozta fel indokként Rob, hogy miért ő lenne a legalkalmasabb a rendezői székbe. „Jó abban, ha valami gyönyörűt kell létrehozni.”
Mint tudjuk Rob egyik nyilatkozatából valószínűleg 2010 őszén látnak hozzá a Breaking Dawn-hoz. Hogy a rendezőt mikor fogják bejelenteni az egy nagyon jó kérdés, idejük még bőven van, bár nagyon hosszú előkészítő fázisra van szükség egyes nehezítő körülmények miatt (akik olvasták a BD-t, azok sejthetik hogy kire gondolok), szóval lehetséges hogy már jövő év elején tudjuk ki fogja rendezni, talán a legjobban várt részt a Twilight Sagából.

Szerintetek ki lenne a legalkalmasabb a rendezői székbe? Esetleg térjen vissza Catherine Hardwicke, Chris Weitz vagy David Slade közül valamelyik? Így látatlanban Chris Weitz és David Slade között vacillálok, de lehet hogy egy új rendező más perspektívából közelítené meg a történetet, ami jól is elsülhet, de rosszul is.  Mindenesetre kíváncsian várom ki fogja rendezi a BD-t! Csak el ne rontsák....

1 megjegyzés:

Szerintem jó lenne, ha mind a 4 filmet más rendezné. Eddig jó munkát végzett Catherine Hardwicke. Azt hogy Chris hogyan csinálta meg, még nem lehet tudni. Oké, a trailer üt meg minden, de majd a film után kiderül, hogy tényleg jó lesz-e. Persze nem félek:)

Már csak 10 nap:)