2009. november 27., péntek

14 hiba a New Moon filmben

Pár szemfüles néző máris észrevett 14 hibát ami elkerülte a készítők figyelmét, ezeket olvashatjátok most:

Folytonosság: miután Bella felébred a nagymamás rémálmából, a Rómeó és Júlia könyv ott van mellette a párnáján. Miután Charlie beviszi az ajándékot, a könyv eltűnik a párnáról, de a vágások közben később ismét feltűnik a jelenetben.
Folytonosság: Bella Olaszországba megy, hogy megmentse Edwardot. Alice kidobja Bellát egy sikátornál – mire megkérdi, hogy merre találja Edwardot, Bella először az ajtóval szemben áll, majd hirtelen már az ajtó mögül beszél Alice-szel.
Feltűnő stábtag/felszerelés: Az időmúlós jelenetnél, mikor Bella depresszióba esik és a kamera körülötte mozog, az egyik operatőrt láthatjuk feltűnni kétszer a Bella mögött lévő nagy tükörben.
Folytonosság: Mikor Edward elviszi Bellát az erdőbe, hogy elmondja neki, elmegy, Bella haja hátul van a kapucniján. De a következő vágásnál már nagy része a kapucni mögött van.
Folytonosság: Mikor Alice átugorja a lépcsőkorlátot az iskolában, hogy boldog születésnapot kívánjon Bellának, a felvételek között változik a mintás sáljának helyzete.
Folytonosság: Mikor Bella elmegy a Black házhoz és az esőben kiszúrja Jacobot, kiugrik a kocsiból, de az ajtót nem sikerül teljesen becsuknia. Később a háttérben jól észrevehető, hogy az ajtó rendesen be van csukva.
Lelepleződés: A film közben néhányszor látni lehet a vámpírok kontaktlencséjének peremét, főként a Volturikét a végső jelenetekben ill. Jane-ét a liftben.
Folytonosság: Mikor Alice Bellával ül a kocsiban fejkendőt és napszemüveget visel. A felvételek során látni lehet, hogy a fejkendő csomózása változik; ezt a mintából és a méretből lehet látni, mert különbözőek.
Folytonosság: Mike és Jacob a mozi előtt Bellára vár, azonban a mellettük álló kukában a Burger King-es zacskó vágásonként helyet változtat.
Valós ténybeli hiba: Mikor Bella Olaszországba repül egy, a Virgin America légitársasághoz tartozó gépet láthatunk. A Virgin America gépei csak az USA államain belül repülnek. Azonban a Virgin Atlantic már az USA-ból Európába szállítja az utasokat.
Folytonosság: Mikor először meglátjuk Jacob tetkóját az esős jelenetben, az fent helyezkedik el a jobb vállán. Később mikor Edwarddal és Bellával van az erdőben a tetoválás úgy 5 centivel lejjebb van.
Valós ténybeli hiba: A főcímnél megjelenik a hold és elkezd fogyatkozni jobbról balra. Azonban ez lehetetlen hiszen a hold az órával megegyező irányba forog a Földdel. Tehát a fogyó holdnak kell az újholdba átmennie, nem pedig fordítva nőnie, ahogy mutatják.
Folytonosság: Mikor Bella az ebédlőben ül Mike-kal és a mozizásról beszélnek, Bella haja hol a füle mögött van, hol előtte és aztán ismét mögötte.
Folytonosság: Amikor Edward és Bella megfordulnak, hogy elhagyják a Volturi termét, Edward köpenye meg van kötve. A távozásukkor azonban látni lehet hogy egyáltalán nincs összecsomózva. via

2 megjegyzés:

Wow! Ennyi hibát...

Ezek közül egyet sem vettem észre:)

De tuti ha megint megyünk ezeket is figyelni fogom:)

De szerintem az is hiba, hogy Jasper haja szemmel láthatólag nőt! vagy nem tudom de elvileg a vámpírok leálltak a fejlődében....