2009. szeptember 6., vasárnap

Brit akcentusú incselkedés Charlie Bewley-val

Mivel Demetri megformálójával, Charlie Bewley-vel még nem volt interjú az oldalon, így most ezt is bepótoljuk. Egyébként nagyon érdekes, mert például kitalálta Demetri történetét is, tudjátok emberi az életéről nem tudunk meg a könyvek során semmit. De Charlie nagyon kreatív volt és sikerült egy elég izgalmas story-val előrukkolnia. (Ez egy régebbi interjú, ami még a New Moon forgatása idején készült.)

A New Moon az első film szereped. Elmondanád nekünk, hogy hogyan kaptad meg?
Úgy keveredtem bele a Twilight világába, hogy egyszerűen meghallgatáson voltam. És tudod mit? Felmentem a TwilightersAnonymous.com oldalra, és kérdezősködtem a karakteremről…az első meghallgatási szakasz előtt. Adtak egy kis betekintést abba, hogy ki volt ő és hasonlók. Gyorsan elolvastam a könyvet, hogy tájékozódjam a szerepről, és rájöttem, hogy sok mindenben hasonlítunk egymásra.

Ő egy nyomkövető. Nyilvánvalóan sokat fut, és én is rengeteget futok, úgyhogy ebből dolgoztam. Nagyon könnyű volt számomra, hogy eljátsszam a karaktert, nem pedig az alapoktól felépíteni a szereplőt…sokkal könnyebb ezt tenni, mikor színészkedsz. Egyszóval magamévá tettem a karaktert, és mikor visszahívtak egy második meghallgatásra, saját magamat adtam Chris (Weitz) és Wyck (Godfrey) előtt. (nevet) Tudjátok, mosolyogtam, sármos voltam meg minden. Nem voltam tipikusan vámpíros a szó szoros értelmében. És azt hiszem, hogy Chris-nek tetszett, elkezdett nevetni.

Stephenie Meyer könyvében Demetri udvariasnak van leírva…
Nagyon udvarias, igen. Én pedig egy helyes angol srác vagyok.
Én csak egy helyes srác vagyok, aki nem akar bajt. Szerintem Demetri is olyan valaki, aki keresi a bajt és a kalandot. Mivel évezredek óta él, nagyon kezd unatkozni. Azt hiszem, hogy érdekli a baj, a kaland és mindenfajta akció. Szerintem vámpírnak lenni, életben lenni 3000 éve, nagyon unottá tesz. Nézzük Marcus karakterét: nagyon fásult és csak ül ott… csak meg akar halni.

Tudod Demetri háttértörténetét, ami a könyvön alapul?
Kitaláltam egyet.

Mondd el nekünk!
Demetri nyilvánvalóan olasz. Fiatal korában árva lett. A Vezúv hegy lábánál (nagy, vulkanikus hegy) élt, ami a 900-as években kitört. A lávafolyam elérte a szüleit. A házuk összeomlott. Én elfutottam a láva elől, egészen a hegy aljáig, ahol találtam egy viszonylag biztonságos helyet. De nem tudtam ellátni magam, így rabszolgasorba kerültem. Különböző gazdáknál voltam, de nem tudtak sokáig megtartani, mert annyira nemtörődöm és arrogáns voltam és mindenki elől elfutottam, ez nagyon idegesítő volt. Folyamatosan adtak el a következő fickónak – a következő gazdának, aki a legjobb árat adta értem – mert túl kedves voltam ahhoz, hogy bármelyikőjük megöljön.

Végül eladtak egy római nagykereskedőnek, aki kifejezetten csak harcosokkal üzletelt, én pedig ott találtam magam a Colosseum előtt egy csomó vérszomjas rómaival, akik kétségbeesetten vágytak a gladiátori küzdelemre. Nekem nem volt semmilyen harci tapasztalatom, így három órán keresztül csak körbe-körbefutottam, így senki nem tudott elkapni – egészen addig, míg valaki meg nem lőtt egy nyíllal. A földön feküdtem, a halálomon voltam és Commodus ítéletére vártam, hogy felfelé vagy lefelé fordítja-e a hüvelykujját, és ő már egy lefelé akarta fordítani az ujját, mikor Aro megérkezett és azt súgta a fülébe: „Ne öld meg őt. Én elviszem.” Aro maga változtatott át engem a Colosseum mélyén, azóta hűségesen dolgozom neki.

Gondoltál már arra, hogy ezt Stephenie-val is megosztod?
(rápillant a közelben lévő Stephenie-ra) Oh igen, Stephenie itt van. Igazából megkérdeztem Stephenie-t…

Te is mész a csapattal Olaszországba?
Igen, 24-én indulunk. Már alig várom.

Hány hétig leszel ott?
Csak 5 napig, azt hiszem.

Azoknak, akik nem olvasták a könyveket áruld el, hogy visszatér-e a karaktered.
Igen, visszatér. Egészen a végéig visszatérek.

Milyen képességet adnál Demetri-nek, ha adhatnál neki valamilyet?
Ez jó kérdés. Azt hiszem, hogy egy kicsit ki van akadva, hogy Jane átveszi a Volturi vezetőitől a hatalmat; nagyon utálja ezt. Így azt hiszem, hogy valamilyen pszichológiai képességet kaphatna…
- Katie Bain, 2009. Július

Fordítás: Edit
VIA

1 megjegyzés:

hehe...kíváncsi vagyok hogy Steph mit szólt a történethez...:)
de a körbe körbe futós rész jó :)

a meghallgatásokról biztos csináltak videót nem?kár hogy azokat nem lehet megnézni...