2009. szeptember 8., kedd

'Meet me On The Equinox'-ból egy 40 másodperces részlet

A 2dayfm-nek köszönhetően meghallgathatunk egy kis részletet a DCFC ’Meet me On The Equinox’ című számából. Szerintem direkt ezt a részt rakták fel a netre, hogy az izgalmakat tovább fokozzák, ugyanis már indulna be a szám mikor hirtelen vége van.  Még nem tudok semmilyen véleményt mondani a számról, hiszen ez a 40 ms nagyon kevés, de az biztos hogy a Decode-tól nagyon különbözik.


Az Mtv ma is megörvendeztetett egy DCFC interjúszerűséggel, melyben elárultak néhány dolgot a készülő klippről is. Mint arról már értesültünk a New Moon Soundtrack albumát a Death Cab for Cutie ’Meet me on The Equinox’ száma fogja promotálni, és a fiúk már a múlthéten Torontóban leforgatták a számhoz készült videóklippet is. Az első ötletek során felmerült, hogy klipben még több Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner szerepelne. Pesze, ez leginkább egy vágyálom volt, így a kettes számú megoldáshoz nyúltak: egy finom, divatos kliphez amit Walter Robot cége készít. Múlt héten a banda, Robot-ék és egy sereg világítástechnikus összegyűlt egy rusztikus, egy kissé hátborzongató menedékházban/pihenőházban Torontón kívül, ahol forgatták az Equinox videóját. A Twilight sorozat „sötét és világos” témájára tekintettel (az tény, hogy a dalt egy nap-jelenségről nevezték el) a klip nagyban támaszkodik a napszakokra illetve a fényekre és árnyékokra.
„Az egész elképzelés arról szól, hogy ebben a házban vagyunk, ez egy őrült menedékház és az itt készült jelenetekbe fognak bevágni részleteket a filmből - ez egy olyan hely, ami lehetne Forks-ban is, illetve egy olyan hely ami Belláék házában a következő ajtó mögött van vagy valami ilyesmi.” – mondta az Mtv News-nak DCFC gitárosa Chris Walla. „Az egész fény dolog az ablakon keresztül látszódik: mikor a ’nappal átfordul az éjszakába és vissza a nappalba’, az egész gyorsítva fog történni, ami valójában nem volt felgyorsítva, az egész egy trükk.”
„Kint volt egy 50 láb magas daru, amit néhány mérnök működtetett. Ez elég figyelemre méltó, úgy értem, itt nappal volt, mögöttünk meg már minden koromfekete volt. Őrület.” Természetesen ez sötét/világosság kölcsönhatás a dalban is tükröződni fog, ami azt Mtv.com-on Szeptember 13-án fog debütálni. És bár a Death Cab for Cutie frontembere, Ben Gibbard még soha nem olvastott el egyetlen könyvet sem a Twilight sorozatból, egy másfajta inspiráció ihlette a dalt: mégpedig gyermekkorának emlékei, amik az északnyugati városokhoz, mint például amilyen Forks és Port Angeles kötődnek, a rajongók tudják hogy ezek a helyek ugyanolyan nagy szerepet játszanak mint maguk a szereplők.
„A Puget Sound nyugati részén nőttem fel, fiatal koromban sok időt töltöttem azzal hogy ezt a területet felfedezzem – Port Angelest, Forks-t és a félszigetet – és nekem, mint aki ezen a környéken nőtt fel jó látni, ezt az újfajta turisztikai bomba felrobbanását.” – mondta Gibbard. „Ez alapvetően egy fakitermelő város. Ott soha semmi nem történik, hacsak nem voltál fakitermelő vagy olyan, aki tiltakozott a fakitermelés ellen – ezt a két dolgot csinálhatod Forksban. De ez nagyon szép része az országnak, és jó látni hogy ilyen gyönyörűen ragyog ezekben a filmekben.”

1 megjegyzés:

Bevallom nőisen, nekem ez alapján nem jön be a zene...remélem ha majd az egészet hallom, akkor tetszik!