2009. október 23., péntek

Jackson Rathbone az Eclipse-ről

A New Moonban Jasper Hale igen keveset szerepel, ellentétben az Eclipse-szel, amiben nagyon fontos szerepe lesz. Mikor Jacksont az Mtv News utolérte új filmje a ’Girlfriend’ forgatásán, még hátra volt 2 hét az Eclipse felvételeiből. Jelenetei többségét felvették így néhány információt megosztott velünk.
„Visszatértem a régi gyökereimhez, ismét lovagoltam, ami jó volt. Ezeket a lovaglócsizmákat kellett felhúznom, ami nagyon jó volt.” – mondta Rathbone ahogy a csizmáira intett. „Tényleg tudok lovagolni.”
Az Eclipse-ben Jazz mesél Bellának az életéről mielőtt Carlisle Cullen-nel találkozott volna. Eltérően Edwardtól, Rosalie-tól, Esmétől és Emmett-től, Alice és Jasper vámpírként találkoztak a Cullen családdal. Jaspert nagy szerepet játszik a Saga harmadik részében, mert ő az egyetlen, aki tudja, hogy kell felvenni a harcot a Victoria által vezetett újszülött hadsereggel.
Jasper háttértörténete a Polgárháború idején játszódik. Jackson megerősítette, hogy ezeket a jeleneteket visszaemlékezések formájában fogjuk látni. Jasper magyarázata a könyvben viszonylag hosszú, de Jackson célzott arra, hogy ez a filmben rövidebb lesz.
„Igazán fantasztikus volt elmerülni ebbe a korszakba, felvenni a jelvényeket. Élvezetes volt. Őrnagyi gyapjúkabátot kellett viselnem, lovassági őrnagy voltam. Kaptam egy nagy kalapot és miegymást. Leszálltam a lóról, meghajoltam a hölgyek előtt és azután átváltoztattak.”
Szintén visszaemlékezésben láthatjuk mikor az újszülötteket edzi, ekkor még ’rossz vámpír volt’. Hozzátette, hogy egy másik filmje a ’The last airbender’ kiképzései, test-test elleni harcai, és fegyver oktatásai nagyon hasznosak voltak, mert nem volt sok ideje felkészülni az Eclipse harci jeleneteire. De Rathbone rögtön tisztázta, hogy a vámpírok küzdelmei nem harcművészeti jellegűek lesznek.
Jackson elmondta, hogy Jasper el fogja mondani a történetét Bellának egy olyan tréningsorozat után, amikor segít a Culleneknek felkészülni a közeledő újszülött vámpírsereg ellen.
„Ez az első olyan alkalom mikor Jasper és Bella igazán kapcsolatba kerülnek egymással: egy mondatnál többet szólnak egymáshoz, és nem támadom meg.” – nevetve mondja Jackson. „Kristen és én is állandóan azt mondogattuk, hogy milyen jó hogy együtt dolgozhattunk, mert erre eddig igazán soha nem volt lehetőségünk, igazi párbeszédek zajlanak le közöttünk.”

0 megjegyzés: