2009. október 5., hétfő

A New Moon Filmkalauz Könyvből néhány érdekesség

Az egyik amerikai rajongó olyan szerencsés volt, hogy megvehette már Szombaton az egyik Walmart üzletben a New Moon: Illustrated Companion-t. Egyébként írta, hogy szerencséje volt, ugyanis az üzlet az embargó szabályait megszegve előbb árusítja a könyvet, mint ahogy lehetne. Korábban már a Twilight DVD-nél is így jártak el, hiszen a hivatalos megjelenés előtt 3 nappal már meg tudta venni a film DVD változatát.
De miért is érdekel ez minket? Hát volt olyan kedves és azok számára, akik nem tudják még venni, kigyűjtött néhány érdekes információt a könyvből. Néhányat közvetlenül idéz belőle, néhány viszont csak szinopszis lesz.

- 2007 őszen tartott a Summit egy megbeszélést, ahol leültek Stephenie-val, aki azt mondta, hogy „a legtöbb lány egyszer volt szerelmes, és ekkor ez a személy az univerzumuk középpontja. Az az elképzelés, hogy egynél több emberbe legyenek szerelmesek nehéz számukra elfogadni. A New Moon erről szól, az első szakításról és a gyógyulási folyamatról.
- A szakítás-jelenetet forgatása közben az erdőben Rob-ot és Kristen-t szúnyogok nyüzsögték körül.
- Mikor Melissa Rosenberg írta a Twilight forgatókönyvét megpróbálta a rajongók elvárásait kizárni a fejéből, de ezt már a New Moon esetén nem tudta elkerülni.
- Melissa beleírt a forgatókönyvbe egy férfit is, aki Port Angeles-ben elviszi Bellát motorral egy körre, ennek a „pillanatnak jelentős szerepe” lesz, hiszen a motorkerékpároknak „fontos szerepe lesz Jacob-bal való kapcsolatában.”
- Taylor közvetlenül a Twilight forgatása után eljárt edzőterembe, mert tudta, hogy a karaktere hatalmas átalakuláson megy keresztül. Meg kellett mutatni a producereknek, hogy vizuálisan is képviselni tudja Jacob testi változásait.
- Minden vízióban Edward ugyanazt a ruhát viseli, mint amiben elbúcsúzott Bellától, mert ez az utolsó emlék, amit (Bella) megőrzött róla.
- Még a kamerák használata és mozgása is a karakterek közötti kapcsolatokat mutatják.
- Sok helyszínt néztek meg a Cullen háznak, de egyet találtak, ami „eléggé hasonlított a Portland-ben találhatóhoz.”
- A Twilight esetén használt ház „nagyon különleges, az egyetlen fejtörés az volt számunkra, hogy a New Moon történéseit a ház más részeibe kellett áthelyezni.”
- A születésnapi bulin „Edward elmeséli Bellának a Volturi történelmét, Bellának megsebesül a karja, és Edward-nak szembe kell szállnia Jasperrel.”
- Rob idézet: „A szülinapi jelenet a Cullen házban olyan, mint az ideális
szülinapi buli. A ház gyönyörűen feldíszítve és mindenki boldog. Edward Bellát nézi és azt gondolja, hogy ő is a családja és az élete részévé válhat ...”
- A Twilight BluRay DVD-jét használták fel, hogy a ház és Bella szobájának korát, színét, textúráját és kinézetét a megszokott módon tudják visszaadni.
< - A Twilight Illusztrált Nagykalauzát használták fel arra, hogy megtalálják Bella furgonját.

NAGY SPOILEREK A NEW MOON-BÓL:
- A produkciós team-nek a legnagyobb kihívást azt jelentette, hogy hogyan érzékeltessék az időt Edward távozása után. A könyvekben...csak lapozni kellett (Október, November, December, Január). A filmben az idő múlását vizuális effektekkel helyettesítették. Bella a hálószobájában ül egy székben és a kamera körülötte mozog, míg az ablakon túl látni lehet az évszakok változását.
- Másik jelenet-újragondolás, hogy miután Bella meglátja a mezőn a farkasokat, ahelyett, hogy a furgonjához rohanna és hazavezetne, elfut az erdőből és azonnal elmondja Charlie-nak, hogy látta őket. A változtatások csak még hatásosabbá tették a jelenetet.< - Az álomfogó minden fő karakter érzelmeit felkavarta: Jacob szerint ez megfogja a rossz álmokat. Edward-ot felbosszantja, hogy a vetélytársa ilyen bensőséges ajándékot ad Bellának, Charlie pedig sajnálja, mikor már nem működik többé. - A film szerkesztője, Peter Lambert a jelenetek nagy részét a napi ingázása közben szerkesztette. Valószínűleg ez lesz az első olyan nagy kaliberű film, melyben a legnagyobb része a szerkesztésnek egy kocsi hátsó ülésén történt. - Bella Edwardhoz való kötődésének jeleként bölcsen válogatta meg öltözékének színét. Miután elhagyja őt, már nem szentel több figyelmet megjelenésének. - Jacob-ék házát olyannak képzelték el, mint „egy lépcső az erdei világba”. Ezért van közelebb a rezervátum szívéhez. - Emily és Sam háza még mélyebben fekszik az erdőben, sokkal elszigeteltebb a hétköznapi élettől. - Cathrerine Ircha művészeti rendező segített abban, hogy a produkció „folyamatos rajongó barát” maradhasson. Ő tartotta rajta a szemét a blogokon és rajongói oldalakon. - A motorok összeszerelésének jelenetét montázsokból építették fel.

1 megjegyzés:

a Cullen házat szívesen elfogadnám :D