2009. szeptember 1., kedd

Death Cab for Cutie a New Moon sztárjait akarja a ’Meet on the Equinox’ videójába

A Death Cab for Cutie-t faggaták a New Moon-hoz írt dalukról, illetve a dalhoz készülő videóklippről is. Egyébként a equinox napéjegyenlőséget jelent, ami jól jellemzi Bella lelkiállapotát első hallásra. Még természetesen nem ismerjük a dal teljes szövegét, de úgy gondolom, hogy ez valamifajta utálást csak jelent a New Moon egészére. Mindenesetre nagyon várom már, hogy meghallgassam a dalt. :)

Első pillantásra a Death Cab for Cutie furcsa választásnak tűnhet, hogy a New Moon Soundtrack albumára írjanak egy dalt. Végülis ellentétben a Paramore-ral – Decode című számok adta meg a kezdő lökést, hogy a Twilight Soundtrack album ultra-sikeres legyen – a Death Cab-es srácok közül egyik sem megszállottja a Tiwilight-nak. De mielőtt túl keményen ítélkeznénk, figyelembe kell vennünk, hogy a DCFC basszusgitárosa, Nick Harmer volt már a Washington-i Forksban – ezt az álmos kisvárost választotta Stephenie Meyer a Twilight könyvek helyszínéül – és ott jól szórakozott.
„Oh igen, egy társasággal voltam ott. Még azelőtt voltam, mielőtt a Twilight könyveket kiadták volna. Az északnyugati városok közül ez az egyik, amelybe egyszer vagy kétszer mész el, és döbbenetes hogy pont ezt a várost választotta Stephenie a könyvek színhelyéül.” – mondta Harmer az MTV News-nak. „Az utazásid egy része keresztülhalad a (Washingtoni) félszigeten. A partvidéken nem igazán jellemző a civilizáció – nem vagyok tiszteletlen, de igazán hatalmas városok ott nincsenek – csak városok, ahol megállsz, hogy felfedezd őket.”
Hamer tud egy-két dolgot Forks-ról (azt mondta, hogy „nagyon szép” ott), és ezt a tudást arra használta, hogy segítsen a Death Cab-es zenésztársainak megírni a ’Meet on the Equinox’-ot. A dal az MTV.com-on fog debütálni Szeptember 13-án, Vasárnap, a 2009-es MTV Video Music Awards napján. Erre a dalra a banda határtalanul büszke lehet még akkor is, ha nem ez lenne az Október 20-án boltokba kerülő New Moon Soundtrack album első dala.
„Egy olyan dalt akartunk felvenni, amit szeretünk és felhasználható lesz az albumhoz vagy bármihez – persze ha szeretik, de ha azt mondják: ’Hé tudod mit? Ez nem egészen felel meg számunkra, de köszönjük, hogy megpróbáltad’, akkor sem lenne gond, mert volt egy mások dalunk is, amikre büszkék vagyunk, amit máshol is használhatunk. Nekünk ez egy nem-vesztes szituáció volt.” – magyarázta Harmer. „Ami a legfontosabb számunkra, hogy elsőre elkapjuk a történet lényegét… és ehhez kapcsolódnak a filmek, különösen a New Moon, mert ha megszabadulsz a vámpírizmustól, a vérfarkasoktól és az észak-nyugatiságtól, akkor rájössz, hogy a Twilight sorozat valójában egy romantikus regény. Ez egy történet a szerelemről, és ez a fontos számunkra is.”
Szerencsénk volt, hiszen ezt a dalt választották, ami azt jelenti hogy a Death Cab-nak egy videót kell leforgatnia a dalhoz (Torontóban fogják ezen a héten megcsinálni). Habár a klippről szóló információink még mindig kevés, de Harmer-nek úgy tűnik, hogy már van is ötlete – ez az egyik dolog, ami miatt kétségtelenül jobban megkedvelik őt a Twilight rajongók. „A biztonságos út az lenne, ha egy ’performance’ videót csinálnánk, mint a Paramore videója. De nem hiszem, hogy az erdőben fogjuk leforgatni. És azt sem gondolom, hogy egy olyan klippet csinálunk, amiben beöltözünk vámpíroknak és művámpír fogakkal szaladgálunk a szánkban.” – nevet Harmer. „Azt szeretném, hogy még több Robert Pattinson, Kristen Stewart és Taylor Lautner legyen benne, egy népszerű videót akarunk. Senki nem akar minket nézni, szóval valószínűleg az árnyékban maradunk.”

1 megjegyzés:

hát mindenesetre 13-án ki fog derülni minden!!! :)