2010. január 31., vasárnap

PopEater interjú - Chaske Spencer

A Twilight franchise robbanásszerű népszerűsége kevert áldás a színészek számára - a filmek elindították a főszereplők és egy maroknyi kiemelkedő mellékszereplő karrierjét. Eme mikroszkóp alatt a fiatal színészek élete számtalan interjú témája, a 19 éves Kristen Stewart az Interview Magazine-nak a következőket mondta „Valójában nem hagyom el a szállodai szobámat… Az egyetlen út számomra az, hogy senki se tudja hol voltam előző éjszaka, ha egyáltalán nem is megyek el sehová.”

Chaske Spencer, a feltörekvő színész, aki a farkas falka vezetőjét, Sam Uley-t alakítja a ’New Moon’-ban kizárólag a PopEater-rel beszélgetett el a hirtelen jött népszerűség előnyeiről és hátrányairól, az állandó figyelemről és néhány részletet is elejtett a közelgő ’Breaking Dawn’ filmadaptációjáról. Látva a média lerohanását Stewart, Rob Pattinson és Taylor Lautner körül, Spencer a következőket mondta „Ez egy óva intő történet. Nagyon védem a magánéletem. Tudom hogy ez része a munkának, a képek készítése és a vörösszőnyegek. Megvannak a határaim és megpróbálom ezeket a határokat fenntartani, mert úgy vélem hogy nagyon egészségtelenné tud ez válni. A nap végére színésszé vedlek vissza. Csak szeretek más embereket alakítani.”

„Vancouver nagyon élénk/heves volt.” ismerte el Chaske. „A ’New Moon’ alatt az állandó figyelem alatt nyugodtak voltunk – paparazzik üldöztek minket, de ez nem volt olyan rossz mint az ’Eclipse’ esetén. Az valami más volt. Tudom hogy kerüljem el őket [a fotósokat] – vannak olyan utak, amiket járhatsz és olyan dolgok amiket megtehetsz. Az ’Eclipse’ alatt sokszor cselekedtem ezt. Szeretek egyedül kimerészkedni és felfedezni dolgokat. Néha nem akarom, hogy lefényképezzenek. Nem leszek faragatlan ebből a szempontból, csak teszem a saját dolgom.”

Hozzátette „New York-ban, igazán el tudok vegyülni. Lehet hogy néha-néha egy-egy pillantás rámvetül, de ha fel is ismernek az emberek, azt nem veszem észre. Tudod, az egy csoda, hogy a baseball sapka és a kapucnis felső mire nem képes.”

Spencer, aki a 2002-es ’Skins’ című filmben is feltűnt, élvezi az első kasszasiker-élményét, de elismeri hogy eddig könnyen boldogul. „Örömmel készítek közös képet a rajongókkal és a paparazzik eddig barátságosak voltak.” magyarázza. „Nincs velük kapcsolatban rossz tapasztalatom, de vannak fenntartásaim. Nagyon sajnálom ezeket a srácokat – Taylor-t, Rob-ot és Kristen-t - mert nem tudnak elmenni sehová. A sűrűjében vannak, de nagyszerű emberek. Taylor bámulatos és nagylelkű, Kristen édes és Rob egy úriember. A paparazzik és a rajongók kicsit kíméletlenek tudnak velük lenni; úgy vélik hogy [a sztárok] ezt nem akarják, de ezek a képek is a karrierjüket segítik.”

„Bele kellene gondolnod az életkorukba,” tette hozzá Chaske „nagyon fiatalok és a legjobbukat nyújták. Azt hiszem, az embereknek némi lazasággal kellene irántuk viseltetniük – a nap végén ők is csak normális emberek. Igazán jó emberek. Én nem akarnám ezt a fajta figyelmet.”

Annak ellenére, hogy hangsúly a személyes életükre koncentrálódik, Spencer nagyon hálás azokért a lehetőségekért melyeket ezen filmek nyújtanak. „Az egész jelenség egy bizonyos pont múlva elhalványul és remélhetőleg mindannyiunk karrierje kilép ebből és különböző dolgokra fogunk váltani. Remélhetőleg a rajongók követni fognak minket. Személy szerint örülök, hogy ez segíti a karrieremet… csak zavarba ejtő hogy milyen nagy ez a jelenség. Egy színésznek ez egyfajta ajándék.”

Ahogy a közelgő filmek egyre közelednek, Spencer is szófukarabbá válik, de azt mondja, hogy a könyvek rajongói tudják már hogy mire számíthatnak. „Nagyon könyvhűek voltak.” magyarázza. „Igazán lenyűgözött a ’New Moon’, nagyon hűek voltak. Az ’Eclipse’-ben többet láthatsz a karakteremből és többet tudhatsz meg a háttértörténetekről… Úgy vélem, hogy a rajongók nagyon elégedettek lesznek a végeredménnyel.”

A sorozat rajongói izgatottak, a Twilight Saga utolsó kötete a ’Breaking Dawn’ miatt. „Nem tudok erről semmit,” nevet Spencer. „Én is tudni akarom! Hallottam hogy két film lesz és arról is hallottam pletykákat, hogy egy nagy film lesz. Tényleg nem tudom.”

De vajon ugyanolyan hű lesz-e az alapanyaghoz, mint az első három rész? Spencer szerint feltétlenül. „Stephenie ott van a forgatáson és ez az ő munkája is, ez az ő gyermeke. Erős a kétségem afelől, hogy meg fogunk bármit is változtatni. A rajongók ’meghalnának’ – sőt valószínűleg lázadnának. Megpróbálunk annyira amennyire csak lehetséges hűségesek lenni a rajongókhoz.”

0 megjegyzés: