2010. január 12., kedd

Twilight Examiner interjú Tyson Housemannal

Tyson Houseman, aki Quil Atearát alakítja a Twilight Saga: New Moonban és a Twilight Saga: Eclipse-ben több mint színész – minden tekintetben egy művész. Houseman időt szakított arra, hogy elbeszélgessen Amande Bell-el, a Twilight Examiner szerkesztőjével a Twilight sorozatban elvégzett munkájáról. Kezdetnek Houseman felfedte, hogy a képernyőn lévő jó kapcsolata közte és a farkas falka színészei között a valóságban is létezik.

Ezeket mondta: „A kapcsolat köztem és a stáb tagjai között valójában tükrözi a karakterek közötti kapcsolatot, mivel mikor a New Moon-t forgattam én voltam az egyetlen aki még nem csatlakozott a falkához, szóval egy egészen más forgatási ütemtervvel forgattam és máskor voltak a ruha-, smink próbáim… stb. Bár mindannyian összebarátkoztunk, de nem úgy találkoztam a fiúk nagyrészével mint ahogy a többiek, szóval több közös élményük volt, mint nekem. Az Eclipse felvételei alatt a karakterem is része a falkának, így sikerült sokkal több időt a srácokkal töltenem.”

A Twilight sorozat részesévé válni azt jelentette, hogy a paparazzik és a rajongók még azelőtt lencsevégre kapták mielőtt a teljes szereposztást nyilvánosságra hozták volna, de megpróbálta ezeket figyelmen kívül hagyni. „Először nem igazán tudtam hogy mit gondoljak erről és úgy éreztem nem érdemeltem meg ezt a fajta figyelmet. Megpróbálom elérni, hogy ezek a dolgok ne érjenek el, nagyon fontos számomra hogy a földhöz ragadt és hű legyek magámhoz.” mondta Tyson.

Houseman felfedte, hogy amiben igazán hű lehet önmagához az a művészetek világa iránti igazi szenvedélye. Tyson hátteréről és az aktuális művészi hajlamairól mesélt mondván hogy „kisgyerek kora óta rajzol és fest.”
„Egész általános iskolában a jegyzetfüzeteimben több firka volt mint tényleges feljegyzés. A művészet rendkívül fontos része az életemnek. Mindenhol és mindenben művészetet látok. Azt hiszem, ezért élvezem ennyire a fotózást, mert mindenben amit látok találok valamifajta szépséget és meg kell örökítenem ezt. De mint művész igyekszem széleslátókörű lenni amennyire lehetséges. A színjátszás is művészet és ez is olyan, amit igazán élvezek. Miután elmentem a New Moon nyílt castingjára és megkaptam ezt a szerepet, azt éreztem hogy egy bámulatos lehetőséget adott számomra, hogyan utasíthatnám el? Számtalan ajtót nyitott ki előttem, és azt tervezem élek ezekkel.” folytatta Houseman.

Houseman-t büszkeséggel tölti el, hogy Twilight franchise részesévé vált. „Igazán boldoggá tesz az a tény, hogy a casting során a native háttérrel rendelkező színészekkel specifikusak voltak.”

Mint a New Moon és az Eclipse stábtagjától Bell megkérdezte tőle vajon van-e különbség a két rendező között (Weitz vs. Slade). „Nem éreztem különbséget a rendezők között, de élveztem hogy mindketten másként dolgoztak, mert ez esélyt adott nekem arra, hogy más aspektusokból lássam a színész-rendező kapcsolatot és hogyan dolgozik egy rendező.” Ami azt illeti, kivel szeretne a jövőben együtt dolgozni? „Egy rendezővel, Wes Anderson-nal szeretnék. Ő az a rendező, akinek egyedülálló stílusa van, amit igazán szeretek.”

0 megjegyzés: